Nordre Aker Budstikke

Dansk avis: – Ler godt av dansker på "avveie"

...og oppdragsgiveren bekrefter kjøretur i skiløypa.

Den danske avisen Ekstra Bladet omtalte skiløypekjøringen onsdag kveld. Foto: Skjermdump, Ekstrabladet.dk

Saken i Nordre Aker Budstikke om det danske filmteamet som kjørte bil i nypreparerte løyper på Kjelsås, fikk onsdag oppmerksomhet både i VG og danske Ekstra Bladet. Yara bekreftet i løpet av kvelden at teamet jobbet for dem, og beklager misforståelsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 11:07

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke var onsdag i kontakt med flere skiløpere som hadde møtt på det dansktalende filmteamet, som hadde kjørt to biler et par kilometer inn i skiløypa fra Kjelsås i retning Monsetangen. Over to tunnelåpninger på Gjøvikbanen skulle de filme tog, blant annet med droner, fikk skiløperne opplyst.

– Jeg har sjekket om det er gitt noen kjøretillatelse fra oss, og det er det ikke (…) Det er motorisert ferdsel i utmark, og det er strengt forbudt, sa seksjonssjef for Nordmarka i Bymiljøetaten i Oslo kommune, Knut Johansson, til Nordre Aker Budstikke.

VG og Ekstra Bladet

Saken havnet i løpet av ettermiddagen også på VG, og senere på kvelden plukket danske Ekstra Bladet også opp saken, under tittelen: «Gør tykt grin med danskere på afveje: Håbløst».

Ved siden av å fortelle de danske leserne at nordmennene lo av det danske "opptrinnet", skrev avisen «Et dansk filmhold kørte ifølge norske medier så forkert, at de pludselig befandt sig på en skiløjpe, hvilket har affødt forargelse».

Og det stemmer jo langt på vei. Både Bymiljøetaten og skiløperne som møtte på filmteamet var lite fornøyde med at skiløypene, som ble preparert tirsdag etter snøfallet, ble kjørt i stykker.


Her kan du lese Ekstra Bladets omtale, og her finner du VGs sak.

Yara bekrefter

Filmteamet skal ha fortalt en av skiløperne, som Nordre Aker Budstikke var i kontakt med, at de var på et reklamefilmoppdrag for gjødsel- og kjemikalieprodusenten Yara. Onsdag ettermiddag var vi i kontakt med Yara, men de kunne på det tidspunktet ikke bekrefte eller avkrefte at det stemte. Vedkommende vi snakket med hadde imidlertid ingen informasjon om at det foregikk reklamefilming for dem på Kjelsås onsdag.

I løpet av kvelden fikk VG et korrigerende svar fra selskapet.

– Det stemmer at et dansk filmselskap har vært her på oppdrag fra Yara og at det er disse som har kjørt seg bort i Oslomarka. Vi har selvsagt ikke bedt noen kjøre innover i marka, så her er det bare å beklage på danskenes vegne. De har rett og slett kjørt feil og rotet seg bort, skriver Kristin Nordal, kommunikasjonsdirektør i Yara, i en e-post til VG.

Ikke Renovasjonsetaten

Dette er ikke første gang løypene i Oslomarka får besøk av biler. To år på rad greide biler fra Renovasjonsetaten å kjøre inn i preparerte løyper i Nordmarka. Begge gangene skyldtes det misforståelser, men også da var forargelsen stor over at populære løyper ble rasert.


Denne gangen var det som kjent ikke Renovasjonsetatens skyld. På Nordre Aker Budstikkes Facebook-side har etatens Facebook-konto Kildesortering i Oslo lagt inn en kommentar som har sanket mange "likes":

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...