Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dårlig dekning skaper trøbbel for kollektivreisende

Foto: Illustrasjonsfoto

Ruter og NSBs kunder med elektroniske billetter er avhengig av dekning for å få vist gyldig billett. Dette setter mange passasjer i kinkige situasjoner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2013 kl 12:00

Mange reisende i Oslo-området kjøper i dag billett med Ruter og NSBs apper. Men blir man kontrollert i et område med dårlig dekning, er det ikke alltid man kan vise gyldig billett, selv om man har betalt for turen.

#Les også: Ruter avviser at reisende skal få problemer med elektroniske billetter

- Vi kjenner til problemet. Det er for dårlig dekning i store deler av tunnelen under Oslo og da kan det skape problemer for appene, sier pressetalsperson i Ruter, Sofie Bruun til Teknisk Ukeblad.

Problemet oppstår fordi appene daglig må oppdateres med en kode som skal forhindre juks. Hvis denne koden ikke er på plass, har kan ikke kontrolløren sjekke om billetten er gyldig.

#Les også: Ruter endrer billettprisene

Passasjerer risikerer da å bli holdt igjen inntil de kan vise fram en gyldig billett. Problemet oppstår ofte i t-banetunnelene i Oslo, men er også et problem langs NSBs toglinjer.

Ifølge Bruun jobber Ruter for å utbedre både appen og dekningen. NSB er på sin side i ferd med å innføre utstyr som kan kontrollere periodebilletter selv om det ikke er mobildekning.

- Inntil dette er på plass, må både NSB og Ruter-billetter lastes ned, og det må gjøres daglig for periodebilletter, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB Persontog, Liv Eggebø. (©NTB)

Les også: Kundene slakter Ruter

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...