Nordre Aker Budstikke

Med utspring fra The Three Arrows:

Det er dart som gjelder og det er god plass til flere

De digger dart - foran fra venstre: Tor Einar Øverland og Knut Helge Sandersen. Stående bak fra venstre: Rune Bjerke, Geir Kjeldsmoen, Walther Aamodt, Knut Larsen, Bjørn Tøgersen og Øyvind Sandersen Foto: Tiril Haga

Og det er orden i dartsakene: Klubben har også egen «avis» som de leverer ut når de møtes, med oppsummering av forrige gang de spilte og oversikt over hvor mange poeng hver spiller har.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2019 kl 14:12

KJELSÅS: Forrige torsdag var dartfinalen i høstcupen for Old Boys 55, og det var også dekket på til en liten årsavslutning for gjengen - med julemat og ribbe på menyen.

The Three Arrows

Old Boys 55s moderklubb er TTA, eller: The Three Arrows. Old Boys 55 ble dannet av gutta fra TTA, på 80-tallet. Nå er det enda mer hygge og mindre konkurranse som gjelder:

– Ja, formålet er jo å ha det hyggelig også, sier Bjørn Tøgersen, medlem av klubben.

Nå er det juleferie, men ellers møtes gjengen på åtte annen hver torsdag for å spille dart på Folkets Hus på Kjelsås.

Selv om Øverland påpeker at de er amatører, så har de et skikkelig system med serie og cuper. Klubben har også egen «avis» som de leverer ut når de møtes, med oppsummering av forrige gang de spilte og oversikt over hvor mange poeng hver spiller har.


– Det er jo viktig å ha litt orden, understreker Øverland, og som legger til at de og er fleksible med tanke på tid for dartmøtene, noen ganger bytter de dag hvis den ikke passer for flere av de.

Dartgjengen på Folkets Hus på Kjelsås. Foto: Tiril Haga

Lang darterfaring

Selv om de kaller seg for amatører, så har de fleste spilt dart aktivt før. Det fortelles for eksempel at medlem Bjørn Tøgersen har vært på dartlandslaget, og spilte blant annet i European Cup i England i 1983.

– Men vi har jo av og til noen glimt vi andre også, sier Øverland.

Velkommen til flere medlemmer

Nå håper de på flere medlemmer i dartklubben, det er god plass på Folkets Hus på Kjelsås.


– Alle er velkommen hit. Men det er jo en fordel at man har drevet med litt dart tidligere, for deres egen del, ler Øverland og fortsetter:

– At de er hyggelige også, det er et pluss!

I 2020 er 9. januar satt opp som første dartmøte. Er du interessert i å bli med i dartklubben, ta kontakt emd Tor Einar Øverland på tlf. 93459762.

De vil gjerne ha med flere i dartgjengen som møtes på Folkets Hus på Kjelsås, hver 14. dag. Foto: Tiril Haga

Om dart

Dart er et engelsk spill hvor deltakerne kaster piler mot en rund måltavle, med spesielle spilleregler. Måltavlen er inndelt i ringer og sektorer som gir bestemte poeng.

Dart er en profesjonell sport, men er også vanlig som et sosialt spill, spesielt i Storbritannia, Skandinavia, Nederland og USA.

Fra 1800-tallet begynner dart likt dagens spill å bli utbredt på puber i England. Det var i utgangspunktet et spill for arbeidere, men ble etterhvert spilt i alle sosiale lag. I 1937 ble kong Georg VI og hans hustru Elizabeth avfotografert mens de spilte dart.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...