Nordre Aker Budstikke

De er morgendagens miljøhelter

Representantene fra Oslo Natur og Ungdom, inkludert fem fra Oslo Nord, på årets sommerleir. Foto: Eirin Torgersen / Natur og Ungdom

Lokale representanter deltar på Natur og Ungdoms sommerleir på Utøya denne uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 11:02

NORDRE AKER/UTØYA: 25. til 29. juni arrangerer Natur og Ungdom sommerleiren «Morgendagens Helter» på Utøya i Buskerud.

Fem representanter for Oslo Nord Natur og Ungdom, som dekker Nordre Aker, deltar på sommerleiren sammen med over 200 andre ungdommer fra hele landet. Sammen vil de vise at det er ungdommene som tar kampen for et bærekraftig miljø, som er de virkelige heltene for morgendagen.

På sommerleiren får de lokale ungdommene lære om fornybar energi, skog og biomangfold, bærekraftig mote, forsøpling og aktivisme.

For Oslo Nord Natur og Ungdom er det spesielt viktig å stoppe en tredje rullebane på Oslo Lufthavn, skriver de i en pressemeding.

– Konsekvensene av klimaendringene er store allerede i dag. Stadig flere drives på flukt på grunn av klimarelaterte katastrofer, og Norge har i Paris-avtalen forpliktet seg til ambisiøse utslippskutt. Norges flyreiser er en stor del av problemet, disse står for mer enn hele Rwandas samlede klimagassutslipp. I snitt flyr én nordmann nesten like mye som 10 europeere. En 3. rullebane vil øke utslippene fra Gardermoen i årene framover, det vi trenger er en plan for nullvekst i flytrafikken, sier Anders Guldal Bramness fra Oslo Nord Natur og Ungdom.


Natur og Ungdom skriver at det er de, og resten av miljøbevegelsen, som utdanner de virkelige heltene for morgendagen:

– I løpet av sommerleiren skal de unge aktivistene lære mer om hvordan de kan vinne i kampen mot oljegigantene, og stoppe klimaendringene. De skal få besøk av andre som kjemper for en bærekraftig framtid hver dag - enten det er bak symaskinen, som signalmontør eller som aktivist, skriver Oslo Nord Natur og Ungdom.

– Morgondagens heltar - det er jo oss! Det er alle oss som jobbar for miljøet, står på i lokallag, får med fleire i NU og jobbar med miljøvern der me bur. På denne leiren skal me lære meir om korleis me kan vinne miljøkampar, og eg håpar at me alle reiser hjem enda bedre rusta for å ta kampen, sier Gaute Eiterjord, som er leder i Natur og Ungdom.

LES OGSÅ: Natur og Ungdom: Setter pris på at du tar t-banen

Slik fikk de øynene opp for områdets kvaliteter: To grunner til at byrådet vil redde Nedre Grefsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...