Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

De første elbussene på vei

Illustrasjon/bilde av en elektrisk buss. Foto: RUTER

Til Oslo. Og nå skal de testes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 08:22

NORDRE AKER: – Vi rigger oss for kjøring med batterielektriske busser, og Ruter gjennomfører de neste årene et omfattende testprogram for elbuss. Finansiering av første fase er på plass. Operatørene er klare. Testkjøringen har oppstart i 2017, så snart bussene er på plass i Oslo, ifølge Ruters pressemelding.

LES OGSÅ: Disse bussavgangene ønsker vi oss!

Invitasjon

Onsdag skal bussene, og testprogrammet forøvrig, presenteres for pressen. Utrullingen av elektriske busser i ordinær drift skal etter planen skje i 2020.

Ruter har inngått en avtale om testing av seks batterielektriske busser med operatørene Unibuss, Norgesbuss og Nobina. Testbussene vil settes inn i det ordinære rutenettet.

Onsdag vil det også bli kjent hvilke busslinjer elbussene skal testkjøre, og hvilke busstyper og ladeinfrastruktur som skal benyttes i testene, ifølge Ruter.

Så da får vi vente i spenning og se om noen av linjene som trafikkerer Nordre Aker blir test-elektriske i løpet av året.

LES OGSÅ: Store endringer for denne ruta.

Elektriske matebusser

Allerede er det kjent at det jobbes med et prosjekt, kalt Ruter Flex, med elektiske minibusser som skal fungere som materuter for eldre og andre som trenger et mer fleksibelt tilbud enn det ordinære rutenettet.

Ruter Flex ikke det samme som nå skal testes ut i ordinær drift, men en del av Alders- og demensvennlig by-prosjektet som Nordre Aker er pilot for.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om dette:

Det er snakk om et dør-til-dør-tilbud i regi av Ruter, med en 16-setersbuss – eventuelt 11 seter og en rullestol. Pilotprosjektet vil kunne gå over tre-fire år, ifølge Heidi Karsrud Nordal, som er prosjektleder. Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) har tidligere uttalt at kommunen er i dialog med Ruter om valg av busstype.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...