Nordre Aker Budstikke

Flere på det gamle bildet møtte i skolegården denne uka:

De fortalte blant annet om «buksevannet»

Bakerste fra venstre: Tommy Melle, Trond Bjerke, Øivinn Ellefsen, Per Brodal (Johansen), Bjørn Melsom, Terje Christiansen, Ronald Eriksen, Gunnar Hall, Thore Karlsen. Midtre rekke fra venstre: John Norheim, Einar Bjørndal, Trinelise Skrøvseth, Jan Larsen, Frode Hande, Roar Solberg, Karin Thoresen, Åse Husabø, Anne-Marie Becker, Bernt Terje Evensen, Synnøve Fossum. Foran f.v.: Liv Gro Bakke (Opheim), Liv Skaret, lærer Solvang, Toril Hauge Tourvieille, Toril Brudberg (Johansen), Åse Claesson (Myhre).Liv Greta Brehm var ikke til stede da bilde ble tatt. Navn i parantes er navnet de hadde som barn. Foto: PRIVAT

– Dette var veldig moro. Det var nesten vanskelig å komme til orde, vi har jo så mye å prate om, oppsummerer Bjørn Melsom i arrangementskomiteen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2019 kl 09:30

GREFSEN: De har mye å skravle om, i skolegården på Grefsen. Ikke rart, det er mye å summere opp. Det er nemlig 60 år siden de gikk ut av syvende klasse, ved Grefsen skole.

Tilbake på skoletrappa, helt til venstre nåværende rektor Are Enger, og klar til å ta med gjengen på en omvisning på skolen, bak fra venstre: Tommy Melle, Bjørn Melsom, Ronald Eriksen, Åse Husabø og John Norheim. Foran fra venstre: Frode Hande, Per Brodal (tidligere Johansen), Anne Marie Becker, Liv Skaret og Toril Bruberg (tidligere Johannessen). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I arrangementskomiteen er Ronald Eriksen, Tommy Melle, Per Brodal og Bjørn Melsom, de synes det var på tide med en samling med de gamle klassekompisene. De hadde også en samling for syv år siden, men alle er ikke her lenger:

- 11 tidligere elever er her nå, vi er 21 igjen, men ikke alle kunne komme. Vi var en blandingsklasse med jenter og gutter. Noen kommer også mer langveisfra, for alle bor jo ikke i området lenger. Som meg selv, jeg bor nå i Fredrikstad, forteller Bjørn, der han står med de andre gamle klassevennene i sola i skolegården.

Dette bilde er tatt omtrent der det nye bygget er i dag, med kirkegården i bakgrunnen. Bakerste rekke fra venstre: Tommy Melle, Einar Bjørndal, Gunnar Hall, Thore Karlsen, Bernt Terje Evensen, Ronald Eriksen, Bjørn Melsom, Per Johansen, Per Tronsmo. Midt rekke f.v. : Jan Larsen, Roar Solberg, Øivinn Ellefsen, Terje Christiansen, Trond Bjerke, Frode Hande, Trinelise Skrøvseth, Synnøve Fossum, frøken Åmodt. Første rekke f.v. : Grete Skarnes, Karin Thoresen, Toril Johansen, Liv Greta Brehm, Vigdis Wilhelmsen, Toril Hauge, Liv Skaret, Anne Marie Becker, Åse Husabø, Åse Myhre, Liv Gro Opheim. Foto: PRIVAT


Hvem er hvem, hvem kjenner igjen hvem? Ikke alle har sett hverandre i løpet av de seneste årene.

Og ikke minst så er de jo enige om at her har det skjedd endringer, med skolen, i løpet av de siste 60 årene.

- Til det bedre, nå ser skolen mye mer vedlikeholdt ut, sier en.

- Men veldig bra at de har tatt vare på de gamle bygningene også, sier en annen, om Grefsen skole, som for få år siden sto ferdig rehabilitert og utbygget.

De lurte kanskje på hvem den litt eldre gjengen var, jentene i skolegården på Grefsen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Buksevann

Hva var bedre før, var kanskje ikke elevene rampete i det hele tatt før?

Det blir latter, og så kommer vannfontenen, eller drikkefontenen, opp. Men hvor ble det av den, den sto jo der tidligere, i skolegården?

- I friminuttene så var det mange som ble våte i fontenen. Vi kalte det bare buksevann. For det var moro var jo å sette medelever - gutta - oppi fontenen, sier en, og de mimrer og ler av påfunnene fra 60 år tilbake.

Sang om gutta

Og er det snappes og meldes via nettet i dag, så var det andre måter å hinte om forelsker og annet i gamle dager:


- Jeg husker at vi sang om gutta vi var forelska i. Det var vår måte å hinte på. Det var en sang, hvor vi kunne legge inn aktuelle guttenavn og så videre, ler en av damene.

Rektor Are Enger har selv jubileum, og feirer 40 år denne uka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Omvisning med rektor

Så kommer rektor - dagens rektor, som faktisk har eget jubileum denne uka - ikke 60 års jubileum, men 40 års jubileum. Han skal vise de tidligere elevene rundt på skolen, før det hele skal oppsummeres på Grefseplatået og Bella. Og han har selvfølgelig på seg den faste omvisningshatten.

Bjørn oppsummerer i etterkant:

- Omvisningen var fantastisk. Og så flott å se hvordan de gamle bygningene var blitt innvendig og pusset opp. Langt unna slik vi hadde det. Vi ble imponerte, det var spesielt interessant å se de gamle bygningene som vi kjenner til. Man kan trygt si at det har skjedd endringer med skolen!


De tidligere Grefsen-elevene 60 år senere, på Bella på platået, med mye mimring. Foto: PRIVAT

Trond Bjerke er ikke med på fellesbildet, han kom til samlingen senere. Foto: PRIVAT

- Etter omvisningen dro vi videre Bella, på platået. Dette var alle tiders, og vi skravla og spiste god mat. Vi fire i arrangementskomiteen møtes jo gjerne to - tre ganger i løpet av året, men de andre har vi jo ikke sett på lenge. Dette var veldig moro. Det var nesten vanskelig å komme til orde, vi har jo så mye å prate om. Dette skal nok gjentas!

LES OGSÅ: Gjett hva som skjedde, da denne skolen ble engelsk for en dag?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...