Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

De hadde tenkt på terror og lynnedslag. Pandemi var aldri nevnt

OverOslo-festivalsjef Thorkild Gundersen er glad for at Leeds United endelig rykker opp i opp i Premier League igjen. – Jeg har vært fan hele livet, og nå er det 16 år siden vi rykket ned. Foto: Privat

I OverOslo har de tenkt på at et terrorangrep kunne ramme festivalen eller at lynet skulle slå ned. Pandemi, det hadde aldri blitt nevnt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2020 kl 12:55

SOMMERPRATEN: Thorkild Gundersen er en av to festivalsjefer for OverOslo. Festivalen, som skulle hatt tiårsjubileum i år, måtte avlyses som en følge av koronaviruset. I tillegg måtte han permittere seg selv og de tre andre heltidsansatte i festivalen.

– Hva er du opptatt av for tiden?

– Reglene for å samle folk i koronatiden. Avstandsregler på konserter, for det bestemmer om vi kan begynne å arrangere ting inne på Grefsenkollen til høsten. Jeg er selvfølgelig også opptatt av hvilken støtteordning som gjelder for festivalene som måtte avlyse i år. Det er enda ikke kommet, sier han.

– Dessuten er jeg opptatt av at Leeds United endelig rykker opp i Premier League igjen. Har vært fan hele livet, og nå er det 16 år siden vi rykket ned. Drar til Elland Road straks det blir lov å dra på kamp igjen, smiler han.

Usikkerhet

– Hvordan er det å leve med usikkerheten?


– Man får ikke gjort så mye med det, så man må prøve å tenke på andre ting. Vi må jo bare vente. Det blir å tenke minst mulig på det og ta det som det kommer, svarer Gundersen.

Familien har en leilighet i Kroatia de besøker hver sommer. Det var planen i år også, men da regjeringen i siste liten ekskluderte Kroatia fra landene man kan reise til uten å pådra seg karantene, ble ferien nok en gang utsatt.

– Den største forandringen var selvfølgelig at festivalen ble avlyst, sier han.

Istedenfor Kroatia blir det hjemmesommer og vennebesøk. I tillegg har familien leid ei hytte på Tjøme de skal tilbringe to uker på senere i sommer.

– Hva er ditt beste sommerminne?


– Det må nesten knyttes til festivalen. Første gangen vi gjorde det og fikk det til å gå, i 2011. Det var bare mange drømmer og planer. Den store scenen sto der, og Bo Kaspers var det store det året. Følelsen av at det var mulig, er størst den første gangen, forteller Gundersen.

Thorkild Gundersen (t.v.) og Lars Petter Fosdahl skulle i år markere OverOslos 10-årsjubileum. Slik ble det ikke. Foto: Gunnar Kopperud (Arkivfoto)

Hemmelige prosjekter

Tidligere jobbet han som journalist i magasinet Vi Menn. Fremover tror han det blir mer jobb som frilansjournalist ved siden av festivaldriften.

– Jeg kommer også til å jobbe med noen prosjektideer som jeg ikke kan si så mye om enda, fordi det er så tidlig i fasen.

Da koronaen kom, måtte han og de tre andre heltidsansatte permitteres.


– Hva har dere lært av koronapandemien?

– Når du planlegger for ting, kan du aldri være sikker på at du er trygg. Det kan alltid skje uventede ting. Når vi har tenkt på hva som kan gå galt med festivalen, har vi tenkt på terrorangrep, uvær og lynnedslag. Pandemi er det ingen som har nevnt. Vi har lært at det er umulig å være forberedt på alt.

Nesten mer i skogen enn byen

– Hva førte deg til bydelen?

– Kona og jeg bodde på Bislett. Vi ventet barn, og det var det som første oss til bydelen. Tilbake i 1997 tenkte vi at Grefsen måtte være det optimale stedet å vokse opp, erindrer han.


Thorkild Gundersens sommeranbefalinger

Bok:
– "Sapiens" av Yuval Noah Harari. Den handler om menneskets historie fra start til nå. Den vil jeg dra frem som en som er lærerik og underholdende!

Serie:
– "Normal People". Jeg er glad i Irland!

Podcast:
– Jeg må nesten få anbefale min egen hvis jeg får mulighet til det? Den heter "Globus rulett" og handler om geografi og reise.

Sted i bydelen:
– Vennervann. Det er et markavnn som ligger i Lillomarka. Dit er det fint å løpe og bade. Det er en perle!

– Hva er det beste med bydelen?

– Det er veldig mange trivelige folk! Jeg liker å løpe og gå på ski, så nærheten til marka synes jeg er det beste for tiden, sier han og legger til at han nesten bruker skogen mer enn byen.

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.

Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...