Nordre Aker Budstikke

De har gledet seg i hele sommer

1. KLASSE: Paula og Olav sammen med rektor Yngvil Hestenes, like før de skal ropes opp i skolegården, sammen med årets 54 andre førsteklassinger Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Til første skoledag. Ivrige små, og stolte foreldre, var samlet på Berg til starten på et nytt kapittel i livet, mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2018 kl 15:16

BERG: Det er noe helt spesielt med første skoledag, både for små og store. Stolte foreldre foreviger dagen. Spente små gutter og jenter, med store sekker på ryggene.

Ola og Gabriel er så godt som naboer, og like gamle. Det betyr at de skal begynne på Berg skole samtidig.

Kanskje litt preget av stundens alvor, men ingen tvil om at et er moro å begynne på skolen.

– Vi har gledet oss lenge, og vi skal ta følge til skolen, nikker gutta enige, utenfor skoleporten mandag morgen.

Skolegutter: Gabriel og Ola. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Kanskje får de noen nye venner på skolen også? Ja, det er de ikke fremmed for. Og så føles det nok litt ekstra trygt å ha eldre søsken på samme skole.

Paula er også spent, hun er litt usikker på hvilke fag som er noe å glede seg til. Og er kanskje ikke helt enig med pappa om at kvantefysikk er bra!

– Jeg har gledet meg veldig lenge til å begynne på skolen. Venninnen min Ella begynner også her, forteller Paula, og at det allerede er i boks med følgegrupper med andre førsteklassinger.

Rektor Yngvil Hestenes. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Gratulerer med dagen!

Så ønsket rektor Yngvil Hestenes velkommen, og gratulerte elevene med dagen. Hun understreket også skolens motto: «Vi skal lære enda mer på Berg!»


Noe som også var godt synlig på alle de røde t-skjortene rundt omkring i skolegården.

En spent førsteklassegjeng med foreldre ble tatt imot av et helt skolekor. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– 56 nye førsteklassinger er fordelt på to klasser. Men selv om det er to klasser, så kommer vi til å dele dere i mindre grupper, på tvers av klassene, kunne også rektor berolige eventuelle som kanskje var skuffet over å ikke ha kommet i samme klasse som venninnen eller kompisen.

Rektor kunne i tillegg dele gleden med at det nye gymbygget nå endelig er helt fiks ferdig til bruk!

Det ble også fremført flott sang av de eldre elevene, i skolegården.

Har du bilder fra første skoledag? Send oss en e-post!


Elevene synger skolesangen.

De eldre elevene sang skolesangen for de nye førsteklassingene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Berg skole

  • Ligger i John Colletts allé 106, i utkanten av Bergskogen.
  • Åpnet som barneskole i 2014/15.
  • Var videregående skole inntil skoleåret 2013/14, da Berg vgs. og Fagerborg ble samlokalisert til nye Blindern vgs.
  • Skolebygget ble tatt i bruk i 1929/30.
  • Skolen har blitt fullstendig rehabilitert i forbindelse med omgjøringen til barneskole. Til skolestart året 2018/19 står et helt nytt gym- og musikkbygg ferdig i skolegården.
  • Kapasiteten er bygget ut med ett trinn i året siden åpningen i 2014. Fra 2019 er Berg en 1-7-skole med kapasitet på 588 elever.
  • Ledelsen består av rektor Yngvil Hestenes og ass. rektor Ane Selinger.
  • Berg skoles visjon er "Vi skal lære enda mer". Sammen skal elevene motiveres til nysgjerrighet, engasjement og læringsglede.

Kilde: Berg skole

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...