Nordre Aker Budstikke

Se det historiske klippet:

De hoppet fra Korsvoll og ned mot Akerselva

Og det er heller ikke hvem som helst som har hoppet i den bakken. Se filmen her!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2020 kl 08:13

NYDALEN/KORSVOLL: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt Nydalsbakken, og som er beskrevet på følgende måte i Historielaget Kjelsås-Grefsen-Nydalens lille kulturveiviser; KulTur, skrevet av Stein Erik Kirkebøen.

– Hoppbakken var berømt og beryktet. Et trestillas som var 15 meter høyt og ruva over Maridalsveien, ga hopperne stor fart ut på det fire meter høye hoppet som sendte dem ned i et stup av ei li, som endte dypt der nede ved Akerselva. Nydalsbakken var ingen spøk.

I tillegg skriver forfatteren at Nydalsrennet var det nest viktigste hopprennet i Norge, bare slått av Holmenkollrennet.

Nydalsbakken hadde hoppbakken også over Maridalsveien, og unnarennet ned mot Akerselva. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/HISTORIELAGET GREFSEN KJELSÅS NYDALEN

Kong Olav

Og det var ingen hvemsomhelst som hoppet i Nydalsbakken. Det er også referert til historie om da dronningen - dronning Maud - skalv i mamelukkene. For selveste Kong Olav, hennes sønn, hoppet også i Nydalsbakken.
– Da kronprinsen satte utfor den skumle bakken, skal mamma ha uttalt: Nu skjever dronningen i mamelukkene! ifølge historielagets KulTur - her kan du lese den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.


Over Maridalsveien gikk hoppstillaset. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Nyt stilhoppene

Det er Oslos Byarkiv og Nasjonalarkivet som har digitalisert en rekke historiske filmsnutter på nettstedt Oslofilmer.no. Blant annet dette fra ett av Nydalsrennene, som du kan se øverst på siden.

– Nydalens Skiklub har en stolt og lang historie som en av Norges ledende skiklubber. Nydalsrennet i Nydalsbakken, også kalt Skibakken, var lenge det nest største hopprennet etter Holmenkollrennet. Oslos Byarkiv i samarbeid med Nasjonalarkivet og på websiden Oslofilmer, har delt denne filmen fra et udatert historisk Nydalsrenn var med i utvalget. Nyt stilhoppene, oppfordrer Sindre Langaas i Nydalens Skiklub.

I dag er det også mye aktivitet i Skibakken, men det er mer i den nye trappa som er satt opp fra bånn av bakken, ved Akerselva og opp til Maridalsveien og Korsvoll. En trapp som blant annet mange bruker til å trene i - her kan du lese mer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...