Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

De ivrigste har allerede OL-vottene på

Stortingsrepresentant Kristin Vinjes (H) bror har designet og strikket OL-votter til søsteren

Som tidligere finansbyråd var Kristin Vinje (H) med på å si ja til Oslo som vertsskapsby for OL 2022. Som stortingsrepresentant snakker hun fortsatt varmt om OL, og er nok varm på hendene også.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2014 kl 09:40

KORSVOLL/OSLO: Som tidligere finansbyråd var Kristin Vinje (H) - fra Korsvoll - med på å beslutte at Oslo skulle stille opp som vertskapsby, da idrettsbevegelsen i Norge i 2011 forespurte Oslo kommune om den kunne tenke seg å være søkerby for De olympiske og paralympiske vinterleker i 2022.

- OL er et av verdens aller største og mest kompliserte arrangementer. Det er naturligvis kostbart, og jeg kan forstå at mange mener at Oslo og Norge ikke bør være vertskap for et slikt arrangement. Men, da må jeg samtidig spørre om de samme menneskene mener at Norge skal trekke seg fra deltakelse i de olympiske leker? spør Vinje, som nå er stortingspolitiker for Høyre.

LES OGSÅ: Sjekk hvor fin Grønmo kan bli

- Ikke særlig solidarisk

- Mener man virkelig at Oslo og Norge ikke av og til skal kunne påta seg å være vertskap for et slikt internasjonalt arrangement, som de selv har glede av å delta på, virker det ikke særlig solidarisk om man selv ikke fra tid til annen kan være arrangør. Norge har en stolt historie som vintersportsnasjon, og Oslo har gode forutsetninger for å arrangere olympiske vinterleker med utgangspunkt i det konseptet som er utarbeidet i fellesskap av Oslo kommune og Norges idrettsforbund, sier Vinje videre.

LES OGSÅ: Bookmakerne tror på OL i Oslo

OL-votten er klar

Vinje fylte nylig 50 år, og fikk blant annet i gave nye håndstrikkede OL-votter, strikket av Vinjes bror Harald Sørby. Han har også designet vottene.

LES OGSÅ: Vi tvinges til å sette svake grupper opp mot hverandre

Vottene skal vel holde Vinje varm på hendene fremover, kanskje også under et OL i Oslo. Og Vinje vil heller snakke om OL enn om votter.

- Søknaden som foreligger er nøktern, robust og legger til rette for gode byutviklingsprosjekter som byen og landet vil få glede av i generasjoner fremover, og kan gi opplæring og inspirasjon til en ny generasjon frivillige. 

LES OGSÅ: De unge vil ha OL

LES OGSÅ: Det er så mye annet å bruke pengene på, enn et OL

Nå foreligger en kvalitetssikret søknad om statsgaranti på kulturministerens bord - stortinget skal si sitt i løpet av høsten 2014.

- Idretten står bak. Oslo bystyre står bak, og i Oslo har folk sagt ja. Det er snakk om tunge investeringer. Men, til syvende og sist er det er også snakk om verdier og gode prioriteringer, ifølge Vinje.

LES OGSÅ: Kan ikke betale milliarder for at hun skal gå på ski

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...