Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kom rett på stor militærøvelse:

– De lekte krig utenfor barnehagen. Jeg ble helt sjokkert!

Marte Heilemann skulle bare levere Jenny (2) i Maridalen Barnehage, da det så ut som om det var krig på plassen. Innfelt: HV-innsatsstyrken med våpen HK416 under trening ved Mjølfjell skytefelt, bildet er kun en illustrasjon til saken. Foto: PRIVAT/MARIUS KANIEWSKI/HV/FORSVARET

Da Marte Heilemann skulle levere sin to år gamle datter i barnehagen i Maridalen i Oslo, fikk hun sjokk. På parkeringsplassen var det fullt militært oppmøte med flere biler og mange militære med våpen. – De visste ikke at det var en barnehage der! sier moren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2015 kl 10:17

MARIDALEN: Da Marte Heilemann kjørte inn foran Maridalen barnehage tirsdag formiddag, for å levere sin to år gamle datter, ble hun helt sjokkert.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

– Så brutalt ut

– De lekte krig utenfor barnehagen, med våpen. Det så helt brutalt ut. Flere svære militære kjøretøyer med og masse militære folk, også på taket av kjøretøyene. Mange som løp rundt på bakken som om det virkelig skulle vært krig. Jeg gikk rett bort og sa at det er en barnehage her. Dere kan ikke være her. Dessverre rakk jeg ikke å ta bilder, jeg var for sjokkert til det, forteller Marte.

Hun fortsetter.

– Visste ikke om barnehagen

– De sa da at de ikke visste at det var barnehage på stedet. Heldigvis var alle barenhagebarna på andre siden av huset. Er det mulig at ikke militæret i forkant sjekker hvor de holder øvelsene sine? Og når det er sagt – hva med å uansett varsle om at det skal være en stor militæraksjon i forkant? spør Marte.

De som bor og ferdes mye i Maridalen, kan bekrefte at det er mange øvelser som blir lagt til området – både av politi og muligens også for militæret.

LES OGSÅ: Denne kvelden debuterer ungdom med rusmidler: Politiet advarer ungdomsskoleforeldre

Mange øvelser i Maridalen

– Vi som bor her opplever dette ofte. Er det fritt frem i området her, med all slags militær- og politiøvelser, bare fordi vi bor landlig til? Stadig flyr det lave militærfly og helikoptere over der vi bor, samt alle øvelsene vi møter langs veien titt og ofte.

Daglig leder i Maridalen Barnehage, Trude Tømte, forteller at de ikke visste noe om øvelsen, men at det hele ble udramatisk for barna, siden de var på andre siden av barnehage-bygningen. Militæret beklaget også overfor bestyreren at de ikke visste at det var barnehage på stedet.

LES OGSÅ: «Jeg måtte bremse kraftig og det endte med at jeg stupte over styret og landet i veikanten med sykkelen over meg. Mannen mente det var min skyld»

Stor Heimevernsøvelse

Det var Heimevernet som var på øvelse ved Maridalen Barnehage.

Kaptein Eskil G. Sivertsen forteller.

– Heimevernet har 3500 soldater ute i Østlandsområdet denne uka. Vi øver sammen med blant annet politiet og andre sivile beredskapsaktører på å håndtere en større krise, hvor våre oppgaver er å beskytte befolkningen og viktig infrastruktur, sier han.

HV beklager

Sivertsen fortsetter.

– Det er bare å beklage at det ble gjennomført et øvingsmoment i nærheten av en barnehage. Her har det nok skjedd en glipp. Barnehagen er mindre synlig fra plassen og soldatene stoppet da de ble gjort oppmerksomme på at dette.

Han legger også til at øvelsen er varslet i henhold til vanlig prosedyre, blant annet gjennom avisannonser, presseoppslag og sosiale medier.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...