Nordre Aker Budstikke

De ligger i hardtrening - i vinterferien

Det trenes i vinterferien ved ballettskolen. Pedagog Ksenia i midten, daglig leder Irene nest ytterst i første rad, og søster Siri Aarset Johansen, foran i hvitt. Foto: Den norske ballettskole og Akademi

Med internasjonale pedagoger skal det danses og terpes, med sommerballetten i sikte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2019 kl 09:12

NORDRE AKER: Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A) har danselever også fra Nordre Aker, og forteller om internasjonale og spennende nettverk. Denne vinterferien har de besøk av koreograf Ksenia Zvereva:

– Det er lange og spennende dager, og absolutt ingen vinter»ferie for talentene som trener fra klokken 11.00 - 17.00 hver eneste dag, forteller daglig leder Irene Aarset Jansson ved ballettskolen.

Irene og søsteren Siri fra Grefsen startet opp DNBS, med lokaler i Grefsenkollveien, og har senere flyttet til Carl Berner. I dag tilbyr de ballettundervisning flere steder i byen, blant annet på Kjelsås og Ullevål.

LES MER: Ballettgründerne fra Grefsen

– Suveren pakke

– Første delen av dagen tilbringes med ballettspesialistene Vladimir Sychev og Liudmila Sycheva som tidligere har jobbet på Bolshoi-filialen i Brasil - både ballettklasse og koreografi. Videre utover dagen er det intenst arbeid med helt ny kreasjon av koreografi, spesielt laget for de norske elevene. Dette gir en total og suveren pakke av hva med ung danser ønsker seg av utvikling.


Ballett er vakkert. Foto: Den norske ballettskole og Akademi

Aarset Jansson forteller at dette også handler om forberedelse til årets Valdres sommerballett.

Elevene ved ballettskolen bruker vinterferien til mer dans, trening og terping. Foto: Den norske ballettskole og Akademi

Fra Bolshoi til ballettskolen i Oslo

Hun fortsetter om det internasjonale besøket ved ballettskolen, denne vinterferien, av Ksenia Zvereva:

– Ksenia har blant annet koreografert for Bolshoi, Marinskij i Russland - de to aller viktigste operaene og ballettkompaniene i verden, Astana Opera i kazakstan, og for den Kungliga Operan i Stockholm. Og nå Og nå altså til Oslo og DNBS&A, sier Aarset Jansson.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...