Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- De med dårligst råd får heller komme på dagtid

Oslo Kino fjerner honnørrabatten.

DYRERE: Sal 1 på Colosseum kino er blant kinoene som har fått endret pris. Foto: Arkivfoto: Rolf Thoresen

Oslo Kino fjerner honnørrabatten, og skriver i en epost at de med dårligst råd kan komme på dagtid når det er billigere å gå på kino.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2014 kl 19:51

OSLO: Oslo Kino fjerner nå honnørrabatten på samtlige kinoer i Oslo.

I en epost som dittOslo har fått tilgang til, begrunner kinoen dette med at de med dårligst råd er de som står utenfor arbeidslivet, og som dermed har mulighet til å benytte seg av dagtilbudet som er billigere enn å gå på kino om kvelden.

Les også: Dansker kjøper Oslo Kino

Diskriminerende?

Morten Valestrand er økonomidirektør i Oslo Kino. Vi spør ham om fjerningen av honnørrabatten ikke er diskriminerende mot honnører.

- Nei, dette er på ingen måte diskriminering. Det vi sier er at det ikke er noen automatikk i at man som honnør har dårlig råd. Det er mange velstående pensjonister i Oslo som ikke vil ha samme behov for rabatterte billetter som andre med dårligere råd. Ut ifra informasjonen vi har innhentet er det mange som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet som har dårlig råd. Det er disse vi ønsker å treffe med den ekstra rabatten på dagtid, svarer Valestrand på epost. 

Honnørrabatt gjelder også trygdede mennesker, og ikke bare pensjonister. Men disse får heller ikke rabatt. 

- Vi er klar over at honnørbegrepet favner bredt, fra minstepensjonister og trygdede til velstående pensjonister. På lik linje med at så å si alle andre grupper har det samme spennet; både studenter, barnefamilier og singelhusholdninger har personer med god og dårlig råd. Vårt poeng har vært å se etter den gruppen som med høyest sannsynlighet vil ha behov for rabatt på kinobillettene. Vi har da falt ned på de som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet og som av den grunn har anledning til å se film på dagtid.

Valestrand viser til seniorkino, et tilbud spesielt tilrettelagt for et voksent publikum. Seniorkino avholdes ukentlig på dagtid, og har dempet lyd. 

- Når det gjelder pensjonistene, så har vi også et utmerket og svært populært konsept som heter seniorkino som går på flere av våre kinoer. For disse visningene gjelder selvfølgelig også de rabatterte dagprisene.

Leder for Bjerke SV, Bjarne Kristoffersen, tok straks kontakt med dittOslo etter å ha lest nyheten. Han syns kinoen viser dårlig oppførsel.

- Dette var virkelig smålig, det er fortsatt mange pensjonister som har veldig dårlig råd. Det er trasig hvis kino skal bli en luksusvare.

- Nå skal altså ikke pensjonistene få ta med seg barnebarna på kino på kvelden fordi Oslo kino mener minstepensjonistene får klare seg med dagkino? Jeg synes dette er dårlig oppførsel.

Les også: Colosseum blant verdens ti vakreste kinoer

Barnebillettene endres

Oslo Kino har i tillegg endret prisene på Colosseum sal 1, Gimle og Kino Victoria. Nå må du punge ut med 140 kroner for å få se film i 3D i helgene.

Se pristabell til høyre for å se alle de nye prisene.

Barnebilletter gjelder fremdeles til og med fylte 14 år, men nå kun på barnefilmer. Det betyr at du ikke lenger får kjøpt barnebilletter på filmer med høyere aldersgrense enn syv år.

De innfører også storfilmstillegg, noe som innebærer at større filmer følger helgepriser hele uken.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...