Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

De skal se hverandre med nye øyne

- Skolen vår er fylt med ulike typer mennesker fra forskjellige miljøer.

En uke med et klart budskap: 3. klassingene Hanna, Iselin og Mari sammen med assisterende rektor ved Nydalen videregående Grethe Rostad. Foto: Foto: Elisabeth Wang

Ved Nydalen vgs. vies hele denne uken til fokus på psykisk helse. Med tittelen «Se hverandre - gjør en forskjell!» skal usynlige grenser viskes ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2013 kl 16:39

NYDALEN: En nesten splitter ny skole fylt med 930 kunnskapstørstige elever er ikke nok. En dag under tittelen «Verdensdagen for psykisk helse» - også for snaut.

Ved Nydalen videregående tar de budskapet et godt steg videre.

- Hos oss blir dette en prosjektuke med hovedfokus på relasjonsbygging i tillegg til å omfatte problemer rundt psykisk helse.

I forkant av denne uken søkte vi om midler fra Verdensdagen for psykisk helse og mottok 10 000 kroner. Det gir store muligheter med hensyn til denne ukens innhold, sier assisterende rektor ved Nydalen vgs., Grethe Rostad.

- Vi startet i dag morges med kick-off i form av gratis frokost til samtlige av elevene og de ansatte. Det var utrolig hyggelig og en bra start på det vi mener blir en spennende uke, sier Rostad.

LES OGSÅ: - Jeg ville vise barna hvordan en ekte tyv ser ut

Skeiv Verden og BUP

Diverse aktiviteter på tvers av avdelingene - det kun fantasien setter grenser, dans, fotoutstilling, hemmelig stunt ved dramagruppen, «hemmelig venn» og kåring av «Årets klassekompis».

I tillegg til diverse stands både tirsdag og torsdag hvor elevene selv kan velge hvem de har lyst til å ta en prat med.

- Vi hadde noen stands i fjor også, men i år blir det større og mer omfattende. Vi får blant annet besøk av Skeiv Verden, Sos-rasisme, Mira-senteret og BUP Nydalen, opplyser Rostad.

LES OGSÅ: Her bygger Oslo kommune ny bro uten lov

«Hemmelig venn»

18-åringene Hanna, Iselin og Mari har stor tro på at uken kan styrke forholdet elevene ved skolen har til hverandre. De gleder seg til en annerledes uke med rom for kreativitet.

- Det er allerede et veldig godt miljø her, men vi er mange forskjellige typer mennesker fra ulike steder av byen og fra ulike miljøer. Denne uken skal vi alle samles på tvers av klasser og alder, sier Hanna.

- Noen husker kanskje «hemmelig venn» fra barneskolen. Det skal vi gjenta her denne uken. Klasselisten skal klippes opp og alle skal trekke en person.

Hvem man har hatt som hemmelig venn avsløres på fredag, sier Iselin og legger til:

- Vi skal også kåre «Årets klassekompis» på hvert trinn ved skolen. Elevene mailer meg hvem de mener fortjener denne tittelen og mot slutten av uken skal klassekompisene kåres. Da venter det også premier, sier Iselin.

- Denne uken er det få oppgaver som blir pålagt våre lærere; i stedet oppfordrer vi både lærere og elever til å komme med forslag og ideer til ulike aktiviteter på skolen.

- Som du ser er det allerede mye spennende på planen og mer vil det utvilsomt bli, avslutter Rostad.

LES OGSÅ: Soufian gjør det stort på Youtube

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...