Nordre Aker Budstikke

De turte tenke nytt og ha troen på folk. Det ble virkelig lagt merke til!

SENIORPRISENE: Seniorprisene "Årets medarbeider" og "Fagpris for beste aldersvennlige tiltak" ble delt ut i Oslo rådhus fredag 5. oktober (Linn Dahl Eikås, Kari Storsveen, Heidi Karsrud Nordal, Berit Øygarden, Ann-Cathrin Holm, Kahtrine Hogganvik og Helene Thorsen). Foto: Janina Lauritsen

Fredag 5. oktober ble årets seniorpriser delt ut i Oslo rådhus. Seniorhuset i Nordre Aker ble premiert for å praktisere eldreomsorg på en ny måte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 15:12

OSLO RÅDHUS: Seniorprisene er en del av Oslo kommunes Senior i Sentrum-uke, som har mange arrangementer.

Prisene består av kategoriene «Fagpris for aldersvennlig tiltak» og «Årets medarbeider.»

Dette er sjette gang seniorprisene deles ut i Oslo kommune. Meningen er å stimulere til nytenkning og løfte frem gode tiltak for å vise frem det beste fra våre mangfoldige tjenester.

– Byrådet vil at eldre skal være «sjef i eget liv», leve livene sine slik de er vant til, og bo trygt i eget hjem eller i annen type botilbud. Jeg er stolt av den innsatsen som mange daglig gjør innenfor Oslos eldreomsorg for at dette skal være mulig. Derfor er det viktig å kunne gi en ekstra anerkjennelse til ansatte på en dag som denne. Jeg er også opptatt av at vi som en stor arbeidsgiver og som enkeltkollegaer klarer å se hverandres innsats, sier byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap) i en pressemelding.

I kategorien «Fagpris for aldersvennlig tiltak» var Bydel Nordre Akers Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22 nominert sammen med FellesGlede Ressurspartner – Generasjonsmøter, og Seniorinfo.


Og det er Seniorhuset som stikker av med den gjeve prisen.

– En god blanding

Om tiltaket sier juryen blant annet:

«Seniorhuset er en sosial møteplass for innbyggere i bydelen, med en «åpen-dør-kultur» og nabolagsmobilisering. Seniorhuset tilbyr blant annet bofellesskap, informasjonstjenester, kurs i bruk av smarttelefon, trimrom, sansehage og hønsehus: En god blanding!

Seniorhuset er nyskapende fordi bydelen har vist en enestående vilje og evne til å lytte til bydelens eldre - og deres ønsker og behov under oppbyggingen av innholdet. Tiltaket er et bo- og aktivitetssenter for eldre, men også et sted for andre innbyggere i bydelen og en sosial møteplass. Det fokuserer lite på diagnoser og lidelser, men heller på hva personene selv mestrer og ønsker å bidra med. Seniorhuset har også fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Juryen mener at tiltaket er «alt i ett» og en verdig vinner av årets fagpris»

– Det er sjelden jeg ikke finner ord, tusen hjertelig takk. Jeg må trekke frem noe som har hatt stor betydning, og det er aldersvennlig by-satsingen i Oslo. Jeg må også si tusen takk til Bydel Nordre Aker, særlig bydelsdirektøren, for at dere har gjort det mulig for noen å gjøre noe annerledes, sa leder for Seniorhuset, Heidi Karsrud Nordal, til en fullsatt bystyresal.

Fokus på mestring, hobby og livsglede

– Jeg ble tatt på senga, jeg hadde ikke forberedt en tale, sier en storfornøyd og lettere sjokkert Nordal til Nordre Aker Budstikke.

Hun er både stolt og ydmyk for at Seniorhuset vant prisen.

– Vi får vist frem at det er rom for å tenke nytt. Å ha troen på folk, og ikke å være redde for å sette dem sammen for at de skal få en bedre hverdag. Vi skal sette folk sammen, noen har tunge lidelser, men likevel er mestring, hobby og livsglede det vi har fokus på. Da er det utrolig hvem som går sammen. Og det er utrolig hvilke lidelser de kan glemme så lenge de har en fin hverdag.

– Det er utrolig mye omtanke og engasjement, det er viktig å heie på dem som står i det hver eneste dag. Og ta dem hit til landets vakreste bygg, sier Tellevik Dahl til Nordre Aker Budstikke etter prisutdelingen.


VIKTIG Å HEIE: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, sier det er viktig å heie på dem som står i det hver eneste dag. Foto: Janina Lauritsen

Lokalavisa har tidligere skrevet om Seniorhuset:

– Vi har satset på allsidige aldersvennlig tiltak som fremmer aktivitet hos de evigunge. Seniorhuset har også fokusert på medvirkning. Det vi har gått foran med av tiltak og aktiviteter tenker vi er overførbart også til andre. Vi har vist nytenkende ideer, og at noen har sett til oss og turt å anbefale oss til en fagpris, gjør meg ydmyk og stolt, sa Heidi Karsrud Nordal da det ble kjent at Seniorhuset var nominert til prisen.

Hønsegård og velferdsteknologi

I Seniorhuset er det blant annet leiligheter for eldre, spekket med velferdsteknologi, trimrom, kafé og mye kulturelt innhold gjennom hele uka. Her samarbeider man med frivilligheten, Generasjon M, Livsglede for eldre sammen med Tåsen barnehage vegg i vegg, Nydalen videregående skole, Rønningen Folkehøgskole, og sosionomstudenter fra HiOA. Og tidligere i år flyttet to studenter inn som medboere i Seniorhuset. I hagen er det en hønsegård med pensjonerte høner fra Eidsvoll.

Det var Heidi Karsrud Nordal som vant den aller føste Seniorprisen, som årets medarbeider i eldreomsorgen, i 2013. Den gangen jobbet Nordal i Bydel Østensjø.


Til hedersprisen for årets medarbeider i eldreomsorgen, var Halvor Seim (FellesGlede Ressurspartner), Nina Johansen (Ammerudlunden sykehjem) og Solfrid Rosenvold Lyngroth (Senter for fagutvikling og forskning/Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester) nominerte. Det var sistnevte som vant hedersprisen.

FAGPRISEN: Seniorhuset, de stolte vinnerne av årets fagpris for beste aldersvennlige tiltak. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...