Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

De unge vil påvirke for OL-ja

3000 har meldt seg som OL-ambassadører

VIL HA OSLO-OL: OL-utøverne Aleksander Aurdal (twintip slopestyle) og Henrik Kristoffersen (alpint). Foto: Foto: Andrè Skjellin Ottosen

3000 har meldt seg som OL-ambassadører og tirsdag samlet tidligere OL-deltagere, politikere og unge ildsjeler seg til inspirasjonskveld på MESH.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2014 kl 18:25

SENTRUM: - Mange av motstanderne har feil fakta, mener Eli Grimsby, leder for Oslo2022

Tirsdag holdt de ambassadørkveld på MESH i Oslo sentrum. 

Hele 3000 har meldt seg som ambassadører for Olympiske og paralympiske leker i Oslo 2022. 150 av dem var til stedet på MESH og kveldens formål var å inspirere og informere ambassadørene så de kan gjøre det samme videre.

Vi har fått henvendelser fra ungdom som vil ha Olympiske og parolympiske leker i 2022 og lurer på hva de kan gjøre. Da er det viktigste vi kan gjøre å gi faktainformasjon så de kan føle seg trygge når de skal promotere dette, sier direktør i Oslo2022, Eli Grimsby.

LES OGSÅ: De ivrigste har allerede vottene på

Zahl Pedersen holdt appel

Kvelden besto av et variert program der Arne Hjeltnes var konfransier, og det ble holdt innlegg fra både politikere og toppidrettsutøvere og tidligere OL- og paralympicsdeltagere som Cato Zahl Pedersen. Ambassadørene gjorde også gruppearbeid og Comet Kid holdt konsert.

I følge Oslo2022 opplever de at mange av de som er for unge til å ha opplevd Lillehammer-OL vil ha de Olympiske og paralympiske lekene til Oslo og Grimsby forteller om motivert ungdom som gjerne vil være med å påvirke til at ønsket om Oslo-OL oppfylles.

Når den oppgaven skal tas fatt er riktig og god informasjon viktig.

- Noen vil gjerne skrive kronikker i lokalavisa, og da er det viktig at de får mye informasjon. Jo mer fakta de har, jo lettere er det kanskje å ta mer initiativ også, sier Grimsby.

LES OGSÅ: Det er så mye annet å bruke pengene på, enn OL

Opp i Stortinget til høsten

Søknaden om statsgaranti skal opp til behandling i Stortinget til høsten og det er knyttet stor spenning til om søknaden innvilges eller ikke.

Det er veldig spennende. Får vi ikke statsgaranti kan vi ikke opprettholde søknadsprosessen. Jeg opplever at det er veldig delte meninger i de fleste partiene så dette kommer nok til å debatteres frem til siste slutt, sier Grimsby.

Hun legger vekt på at det er viktig å se mulighetene et OL kan gi og har tidligere fortalt dittOslo om hvordan områder som Groruddalen skal løftes, kollektivtraffikken bedres og at Økern eller Kjelsrud skal få et nytt mediesenter.

Hun mener mange motstandere sitter på feil informasjon.

Det viktigste argumentet er at Olympiske og paraolympiske leker først og fremst gir muligheter på veldig mange områder. Og vi elsker jo vintreidrett i dette landet og da kan vi lage et Olympiske leker i tråd med våre tradisjoner.

LES OGSÅ: - Kan ikke betale milliarder for at hun skal få stå på ski

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...