Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

DEBATT: Møt opp og vis motstand!

Forslag til bydelsbudsjett for Nordre Aker: Ønsker å kutte frivillighetsmidlene i bydelen med en halv million kroner i 2015.

I forslag til bydelsbudsjett for 2015: Nordre Aker ønsker å kutte frivillighetsmidlene i bydelen med en halv million kroner i 2015. Dette er ikke akse...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2015 kl 15:35

I forslag til bydelsbudsjett for 2015: Nordre Aker ønsker å kutte frivillighetsmidlene i bydelen med en halv million kroner i 2015. Dette er ikke akseptabelt!

I følge bydelens egne retningslinjer har frivillighetsmidlene til hensikt å stimulere til frivillig arbeid i bydelen, skape engasjement og gode opplevelser for bydelens beboere.

Går utover mange

Et slikt kutt vil ikke bare påvirke det frivillige kulturlivet, som for eksempel ved innkjøp av instrumenter, utstyr eller uniformer til det lokale skolekorpset, eller ved arrangering av konserter og filmfestival for ungdommer i bydelen. Det vil også gå ut over sosiale tiltak for psykisk utviklingshemmede, pensjonister, og andre innbyggere i bydelen med spesielle behov. Det vil gå ut over de lokale idrettslagene, menighetene og veldedige organisasjoner.

Les også: Vil berolige Nordre Aker-beboerne

Avvikle den kulturelle skolesekken?

Ved neste års budsjett ser vi at bydelen ønsker å redusere årsverk innen psykisk helse, hjemmetjenesten og kommunale barnehager, redusere antall barnevern- og sykehjemsplasser. Vi ser også at de ønsker å avvikle den kulturelle skolesekken. Men ingen annen post på budsjettet er så verdifull som frivillighetsmidlene, nettopp fordi at det stimulerer til frivillig merarbeid, og skaper et større engasjement blant bydelens egne innbyggere. Bak hver eneste krone fra frivillighetsmidlene ligger det opptil flere timer med frivillig arbeid.

Aksjon

Nordre Aker musikk- og kulturutvalg ønsker av denne grunn å arrangere en aksjon mot denne grove amputasjonen av frivilligheten. Vi oppfordrer alle som ønsker å vise sin motstand mot dette kuttet, om å møte opp under åpen halvtime ved bydelsutvalgets neste møte, torsdag 18.desember kl.18, i Nydalsveien 21.

Dette er siste sjanse før neste års budsjett vedtas, til å tale frivillighetens sak. La lokalpolitikerne få vite konsekvensene av deres handlinger!

Tor Itai Keilen

Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg

 

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

 

Laster inn ...

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...