Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

DEBATT: Støtter foreldre på Kjelsås

Foreldre som klager på skolegrensen mellom skolene Kjelsås og Grefsen, her ved Cecilie Weiseth og Maja Wettmark i forrige ukes utgave av Nordre Aker Budstikke, får full støtte fra SUSNA v/ leder Sven Erik Berget. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Foreldre og barn som blir berørt av justeringen av inntaksområdet mellom Kjelsås skole og Grefsen skole, har SUSNAs fulle sympati.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2014 kl 19:27

Det er synd at Oslo har satt seg i en situasjon der man blir nødt til å velge mellom pest og kolera. Det har vært kjent siden 2010 at høstens grep med justering av inntaksområder var nødt til å komme, hvis ikke noe ble gjort med kapasiteten.

Foreldrene har gjennom SUSNA (samarbeidsutvalget for bydelens FAU'er - foreldrearbeidsutvalg) og tidligere foreldreaksjoner fått til mye når det gjelder skolekapasitet i bydelen, men en ny skole i Brekke-området kom dessverre ikke i tide til å kunne foreta mer fornuftige og langsiktige justeringer av inntaksområdet.

Formålet med SUSNA er å få foreldrene på tvers av bydelens inntaksområder til å jobbe sammen for å gjøre noe med kapasiteten før man kommer i en situasjon med behov for uheldige justeringer av inntaksgrensene. Med økt kapasitet vil det nok fortsatt være behov for justering av grenser, men det vil være håp om at justeringene er noe mer langsiktige og gir færre uheldige konsekvenser.

SUSNA er åpent for alle som bor i bydelen og ønsker å jobbe konstruktivt for bydelens skolesituasjon. I dag er det primært FAU-ene som samarbeider gjennom SUSNA, men når vi vet at det tar minst fem år fra planlegging til ferdigstilling av nye skoler, er det småbarnsforeldre og vordende foreldre som burde ha størst interesse av å påvirke skolebehovsplanen.

Mange av oss i FAU-ene må primært tenke barnebarn hvis vi skal jobbe ut fra egeninteresse. Men det gir jo heldigvis også en viss tilfredsstillelse å tenke på fellesskapets beste.

SUSNA oppfordrer voksne i alle aldere til å involvere seg i SUSNA. Vi trenger engasjerte voksne uavhengig av om de har barn på skolen.

Svein Erik Berget

Leder, SUSNA

Les også: En situasjon vi rett og slett ikke kan leve med

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...