Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Deltok i ulovlig aksjon

Vetle Håkon Hove Andersen (til venstre) og Eirin Spjelkavik deltok i den ulovlig aksjonen mandag. Foto: Foto: Natur og ungdom

Mandag aksjonerte Natur og ungdom mot de planlagte prøveboringene på Engebøfjellet i Sogn og Fjordane. To av disse er fra vår bydel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2016 kl 19:03

De omstridte planene om åpen rutilgruve fra Engebøfjellet og dumping av 250 millioner tonn gruveslam i Førdefjorden har møtt voldsomme protester.

Vetle Håkon Hove Andersen og Eirin Spjelkavik fra Bydel Nordre Aker var blant de som deltok i den ulovlige aksjonen, skriver Natur og ungdom i en pressemelding.

De var to av fire aksjonister som tidlig mandag morgen lenket seg fast til anleggsmaskiner på Engebøfjellet i Vevring. Andersen forsvarer den ulovlige aksjonen.

– Jeg mener vi hadde en god aksjon i dag. Å risikere å bli arrestert og bøtelagt er et stort skritt å ta, men det føles helt riktig i denne saken. Ikke-voldelig sivil ulydighet har vært viktig historisk, og hører hjemme i et demokrati. Jeg mener at å aksjonere med fredelige, ulovlige aksjoner er et mye mindre lovbrudd enn den planlagte miljøkriminaliteten gruvedumping i fjorder er, sier Andersen.

Aksjonene på Engebøfjellet begynte tirsdag 2. februar, og aksjonister har blokkert anleggsarbeidet hver dag siden. Etter arrestasjon har også aksjonistene fått bøter på 10 000 kroner og ferdselsforbud, og kan ikke komme nærmere enn 150 meter fra Engebøfjellet og anleggsområdet.

Dette ferdselsforbudet varer til første mai. Spjelkavik mener at boten og ferdselsforbudet er et forsøk på å skremme andre fra å aksjonere. Aksjonistene kan love at de ikke er i nærheten av å gi opp kampen ennå.

– At politiet starter med å gi en så stor bot på første aksjonen og ferdselsforbud som varer en måned lengre enn selve prøveboringene er nesten latterlig. Det virker som de prøver å skremme flere fra å aksjonere, men heldigvis fortsetter folk å komme til. Med den fantastiske støtten vi har fått fra dem som bor i Vevring føles det helt riktig å fortsette så lenge som trengs. Vi kommer aldri til å gi opp kampen for Førdefjorden, og folk vil aksjonere så lenge som det er nødvendig, sier Spjelkavik.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...