Nordre Aker Budstikke

Kan være tatt livet av:

Omtalt som «lokalkjendis»

– Den ser ganske stor ut!, sier Robert Wennerstrøm som nettopp tok en tur for å få øye på gjedda.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2021 kl 21:59

NYDALEN: For noen dager siden omtalte Nordre Aker Budstikke en stor gjedde som var observert i Nydalen:

– Både jeg og min sønn er svært glade i å fiske, så vi gikk en tur langs elva - også for å se etter fisk. Dette er den største gjedda vi har sett - en kjempesvær gjedde. Jeg tror ikke vi skal bade akkurat der, sa blant annet Ole H. Limann til avisa.

I samme sak uttalte også OFA - Oslo Fiskeadministrasjon at sist de hørte om en stor gjedde som var fisket i elva, så var vekta på rundt seks kilo. OFA sa videre at den gjedda ble tatt ved Grønvold - ved Kjelsås for noen år siden, og at så store gjedder ikke egner seg som matfisk.

– Der var den!

Robert Wennerstrøm har lest saken om Nydalen-gjedda, og dro lørdag for å se om det fortsatt var gjedde i området. Det tok ikke lang tid før han fikk øye på en rundt en meter gjedde i samme område som fra forrige gang Nordre Aker Budstikke omtalte gjedde i Nydalen - se også oppdatering i saken lenger ned.

Gjedda i Nydalen. Foto: PRIVAT


– Der var den, den var lett å få øye på! Det var ikke så mye vann der, vannføringen er jo også redusert. Jeg har ikke så veldig greie på fisk, men får håpe den finner noe å spise. Men den ser ganske stor ut - rundt én meter. Jeg håper vannet stiger igjen. Den er jo nesten blitt lokalkjendis nå, sier Robert som tror det kan være samme gjedda, og herved omtalt som Nydalen-gjedda.

– Nydalen-gjedda kan være et «argument» for en stor park i Nydalen, alle liker vel dyreliv i byen, benytter Robert anledningen til å nevne.

OPPDATERING: I dag, søndag 25. juli, omtaler Aftenposten en mann som skal ha fanget en stor gjedde i samme område i Akerselva, med bare hendene - her kan du lese saken.

– Dermed så jeg mitt snitt til å prøve noe nytt. Jeg klatret bortover overhenget ved broen. Jeg måtte nærme meg den lydløst. Så gikk hendene mine rett ned og på nakken på fisken. Jeg fikk heldigvis et godt tak inn i gjellene. Jeg skjønte at her var det om å gjøre og holde godt fast, sier blant annet fiskefangeren til Aftenposten.

Lesere har kontaktet Nordre Aker Budstikke om saken. Det er vanskelig å konstatere om det er samme gjedda, men ifølge én leser er det ikke lenger noen gjedde å se, på dette området i elva, søndag kveld.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...