Nordre Aker Budstikke

Har du sett denne fine benken?

Snart kommer det en benk til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2019 kl 14:44

SOGNSVANN: Bymiljøetaten forteller om den fine benken ved Sognsvann:

– Bildet viser den ene gabionbenken vi satte ut på Sognsvannsmorenen i fjor høst. Denne er satt sammen av stålnett og gabioner, som er galvanisert. Deretter fylles den med sortert elvestein i riktig størrelse. I hver benk går det med litt over et tonn med stein. Dette er benker som ikke skal flyttes på. Sete og ryggstøtte er laget av egne ansatte, og er gjenbruk av materialer fra gamle Parkvesenet, forteller pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Hun forteller at tanken med steinbenken, var at den ikke skulle være flyttbar, ha fin plassering og at det er en sammenheng mellom morenen den står på og den vanneroderte steinen den fylles med.

Sognsvannsmorenen

– Sognsvannsmorenen er laget av breen som var i området for 11.000 år siden. Elvesteinen benken er fylt med kommer fra store sand- og steinmengder som en slipt og sortert av en stor breelv i Mysenområdet. Monaryggen er et stort delta med avsetning av løsmasser, og er største formasjon av sitt slag i Nord-Europa, forteller Thorud Olsen videre.

Det vil i våres også bli plassert ut en gabionbenk til på Sognsvannsmorenen, vest for Sognsvannsdemningen.


Gabioner er stålbur/kurver av galvanisert/syrefaste stålnett, som monteres og fylles med stein, sand og/eller jord.

Bymiljøetaten viser til forhandler på spørsmål om hva en slik benk koster. Gabionen til en slik benk koster rundt 4 - 5.000 kroner, står det på forhandlerens nettside, så kommer benkeplate og stein i tillegg.

Det er også satt ut mange nye andre benker rundt vannet ellers, i høst. Her kan du lese tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...