Nordre Aker Budstikke

Dette er den første skolen som er påmeldt i Pride-paraden

Nydalen vgs. er første skole som går i Pride-paraden under egen fane, lørdag 22. juni. Foto: Nydalen vgs.

Det var Nydalen-elevene selv som tok initiativet til å stille i Pride-paraden under egen fane.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2019 kl 14:48

NYDALEN: – Dette har elevene organisert selv, forteller markeds- og mediekordinator André Trasti, ved Nydalen videregående skole.

Og da skolen meldte seg på, fikk de informasjon om at de var aller første skole ut.

Første påmeldte skole

– Som første påmeldte skole går Nydalen videregående skole under egen fane i Pride-paraden 22. juni. Vi tenker det er på høy tid at skoler også tar del i arrangementet og oppfordrer andre skoler til å delta neste år, sier Trasti.

Foto: Nydalen vgs.

– Initiativet har kommet fra elever som ønsker at vi skal engasjere oss som skole, slik elevene å ønsket at vi skulle engasjere oss i miljøkampen. Så dette har elevene organisert selv. Vi som skole ønsker og trenger samfunnsengasjerte elever, og dette er en fin mulighet til å både støtte og vise engasjement for det som er en viktig sak for mange.

– Gi andre muligheten

Han sier videre at som skole i Oslo i dag handler det også om å bygge opp under likeverd og inkludering.


– Mangfold for oss handler derfor ikke bare om hvem vi liker, men også hva vi liker, hvordan vi ser ut og hva vi tror på. Eller hvor vi kommer fra og hvor vi skal. Elever og ansatte på skolen som deltar i Pride kan ha med både venner, familie og kjæreste. Som vi kommuniserer til elevene våre: Skal vi klare å være den vi er, er det viktig at vi gir andre muligheten til å være den de er!

Foto: Nydalen vgs.

Foto: Nydalen vgs.

OPPDATERT: Humanistskolen er også med i Pride, og går som nr 65 i toget.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...