Nordre Aker Budstikke

Den kommende skoleveien har hatt 88 ulykker

Antall ulykker i området som blir skolevei fra Korsvoll skolekrets til Engebråten.

Torsdag 11. mai behandler bydelsutvalget forslaget til sikringstiltak av skoleveien mellom Korsvoll og Engebråten. Lokalpoltikerne skal også vurdere utbyggingssaker på Gaustad og Ullevål, og hvordan ungdomstilbudet egentlig fungerer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Etter at en stor andel av høstens 8. klassinger fra Korsvoll fikk endret skoletilhørighet fra Nordberg til Engebråten ungdomsskole, har det vært stort fokus på at strekningen ikke er egnet som skolevei.

LES MER: Elever må gå med lommelykt til skolen

Bydelsutvalget ba derfor i høst om at Bymiljøetaten iveksetter tiltak fra høsten 2017, når Korsvoll-elevene starter på Engebråten.

Nå har Bymiljøetaten foretatt en vurdering, og kommet med en liste over foreslåtte tiltak:

Disse innebærer opparbeidelse av gangvei med belysning (6 tiltak), belysning (10 tiltak), tiltak for å tilpasse fart (7), kryssutbedring (17), fortau (4), opprydding i gangareal/fortau og avkjørsler (3), andre trafikksikkerhetstiltak (10), sykkeltiltak (2).


Dette er en ønskeliste, understreker Bymiljøetaten, som trenger tildelte midler dersom de skal kunne realiseres.

LES OGSÅ: Midlene for 2017 er nemlig fordelt, og her er tiltakene som foreslås prioritert i Nordre Aker

Sakspapirene fra bydelen viser blant annet at det i området som blir skolevei for disse elevene var 88 ulykker i 20-årsperioden 1996 til 2016.

15 av disse berørte fotgjengere og 38 berørte syklister, 2 berørte motorsyklister og 33 er bilulykker. Av de 15 fotgjengerulykkene, inntraff 6 i Carl Kjeldsens vei, og 4 i Frysjaveien. I alt ble 97 personer innblandet i disse ulykkene, og det var 1 dødsulykke, 8 ulykker med alvorlig skade, mens de øvrige gav lettere skader. Av de 8 ulykkene med alvorlig skade, rammet 5 myke trafikanter (3 syklister og 2 fotgjengere).

Bydelens barne- og ungdomsarbeid

I forbindelse med omleggingen av tilbudet på Abelloftet, og at det senere ble kjent at ungdomsaktivitetene der må flytte fra lokalene på John Colletts plass, ba bydelsutvalget før nyttår om en redegjørelse for ungdomstilbudet i bydelen.


LES OGSÅ: Kan ha funnet Abelloftets arvtaker

Over 2017-budsjettet vedtok BU nemlig å styrke Forebyggende barne- og ungdomsenhet og Kulturenheten i bydelen med 400.000 kroner. I BU-møtet 11. mai presenteres en omfattende rapport, som omtaler alt fra finansiering av tilbud, til hvilke oppgaver som løses i enhetene, og hvilke planer som foreligger for utvidelse av tilbud.

Her står det blant annet at ekstramidlene som ble bevilget ønskes benyttet til å «styrke de operative personalressursene i enhetene» som jobber direkte med barn og unge.

Bydelen opplyser samtidig at de planlegger å flytte tilbudet fra Abelloftet til Marienlyst skole i samarbeid med bydel St. Hanshaugen. Det arbeides også med å etablere en base på Engebråten ungdomsskole, for miljøterapeut og tverrfaglig skolehelsetjeneste.

En ny kulturell skolesekk

Bydelspolitikerne blir også orientert om utviklingen i «kultursamarbeidet», som er en videreføring av den lokale kulturelle skolesekken, som opprinnelig ble avviklet i fjor. Det ble bevilget penger til dette i 2017-busjettet, og resultatet er at bydelen har satt igang flere akiviteter sammen med bydelens skoler, med fokus på dans.


Dette omfatter blant annet Dansens Dag i april og et danseprosjekt i regi av Panta Rei danseteater, kalt TILT, til høsten. I tillegg jobbes det med et prosjekt som kan knyttes til Elvelangs, og verksteder/kampanje som tar for seg språk og identitet og/eller holdninger i ungdomsgruppa.

LES OGSÅ: Vil du delta i Elvelangs?

Bygggesaker på Tåsen, Ullevål og Gaustad

Bydelsutvalget har også flere byggesaker på bordet. Telenor søker om å etablere en basestasjon for bedre mobildekning på taket av Tåsen skole, i retning mot t-banen.

Helse Sør-Øst har bedt om oppstartsmøte for bygging av nytt stor-sykehus på Gaustad. Prosjektet er i en svært tidlig fase, men det foreslås to ulike utbyggingsalternativer, enten nord-øst for dagens bygg, eller mot sør, med lokk over Ring 3. Planområdet er på 300.000 kvadratmeter, med en utnyttelse på 80-130.000 kvadratmeter, og bygninger på 10-15 etasjer. Uansett valg vil det ha påvirkning på trafikken i området.

En byggesak er det også på Ullevål. Stiftelsen Norges Geotekniske Institutt (NGI) ber om oppstartsmøte for regulering av nytt bygg i Sognsveien 72, ved siden av Elkjøp megastore. Tomten på ca. 12 mål foreslås bebygget med nytt kontorbygg med verksted og laboratorium på mellom 6 og 12 etasjer.

Grønn by og aldersvennlighet

Bydelsutvalget skal også avgi sin høringsuttalelse til planene «Handlingsplan for en aldersvennlig by», «Plan for trygg og mangfoldig eldreomsorg», samt «Spirende Oslo», en strategi for byenes grønne rom og møteplasser.

På lokalpolitikernes bord ligger også regnskapsrevisjon for 2016. Kommunerevisjonen har blant annet bemerkninger knyttet til mangelfull dokumentasjonen av reiseruter i barnevernet, timelister som ikke er overført til lønnssystemet, og avvik i to beregninger av etteroppgjør for vederlag i institusjon.

Du kan se alle sakene bydelsutvalget skal behandle, og lese sakspapirene, på bydelens nettsider.

Møtet holdes i Nydalsveien 21, og starter med Åpen halvtime klokken 18.00, der befolkningen kan ta ordet til saker som skal behandles, eller helt andre ting.

LES OGSÅ: – Hva står på spill når byen blir tettere? Første folkemøte om kommuneplanen

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...