Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Den nye barnehagen lager sin egen strøm

Skal være ferdig i oktober, den nye barnehagen i Bråtenalleen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Dette blir en av Oslo aller første Pluss-barnehager, med blant annet solcellepaneler og energibrønner. Se illustrasjon av hele barnehagen i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 08:34

GREFSEN: Barnehagen, som bygges i regi av kommunens Omsorgsbygg Oslo KF, åpner etter planen i oktober.

Og blir en av Oslos aller første Pluss-barnehager.

LES OGSÅ: Skal rive hele bygget, og erstattes med første pluss-sykehjem

Åtte plussbarnehager

– Vi har åtte Pluss-barnehager i produksjon, og Bråtenalleen er en av de første som blir ferdigstilt. Bråtenalleen vil få åtte baser, som er maks utnyttelse av tomten. Det vil si opp mot 100 barn, men i praksis blir det færre, siden barn opp til tre år krever mer plass per person enn barn mellom 3 og 6 år, sier kommunikasjonsjef i Omsorgsbygg, Marte Svenneby.

Nye Bråtenalleen Barnehage. Foto: OMSORGSBYGG/OSLO KOMMUNE

Solcellepaneler og energibrønner

Hun forklarer videre at Plusshus betyr i tillegg til solceller at det er en godt isolert bygningskropp, effektiv belysning og ventilasjon. Det er boret 200 meter dype energibrønner som gir romoppvarming og delvis også varmt tappevann.

Plusshus-definisjonen er at bygget bruker mindre energi enn det produserer i løpet av levetiden.¨

SE MANGE BILDER OG VIDEO FRA 17. MAI - KANSKJE ER DU MED PÅ BILDENE?

Barnehagen produserer sin egen strøm, og får energi fra solcellepaneler og energibrønner. Overskudd av strøm skal selges.

– Vi er tilkoblet strømnettet, og bruker strøm når det er overskyet eller på vinterstid når det er lite strømproduksjon på solcellene, forteller Svenneby videre.

Kan ikke søke ennå

Avdelingsdirektør i Bydel Nordre Aker, Trine K. Urholt, forteller at det foreløpig ikke er mulig å søke spesielt til denne barnehagen.

– Det er ikke åpnet for å søke hit enda i søkeportalen. Erfaringsmessig er det lengre søkerlister i denne delen sv bydelen enn for eksempel i andre områder i bydelen. Vi tror dette tilbudet vil være aktuelt for mange familier i Grefsen og Disen området, sier Urholt.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...