Nordre Aker Budstikke

Den nye «Friluftsstudentbyen på Kringsjå»

KRINGSJÅ: Kringsjå etter utbygging - blått er nybygg, grått er eksisterende bygg. Illustrasjonen viser også grøntdrag, eventtorg og skygger. Foto: SIO

På noen få år skal 2500 studentboliger på Kringsjå bli til flere enn 4000 boliger. 3200 studenter skal bli til opp mot 5000. Nå er saken ute på høring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2014 kl 16:32

KRINGSJÅ: I 2020 kan det nærmest stå en hel ny bydel med studenter klar på Kringsjå. Dagens boligområde skal fortettes.

Blant annet skal parkeringsplasser til bli til boligtomter, underjordiske parkeringsanlegg skal erstatte eksisterende p-plasser. I tillegg legges opp til økning i service og forskjellige næringsfunksjoner. Noen av de eksisterende studentblokkene skal også påbygges en etasje.

Les også: Vil forkaste hele studenbolig-utbyggingen

Antall studentboliger i området skal økes fra dagens rundt 2500 til over 4000. Dermed skal kapasiteten opp fra 3200 til opp mot 5000 studenter.  

Blokkene mot Sognsveien kan bli i 13 etasjer, i kombinasjon med lavere bygg på tre til åtte etasjer. I nord-vest planlegges blokker på fem til åtte etasjer, mens det i sør-vest, mot marka, skal bli blokker på tre til seks etasjer tilrettelagt for par og barnefamilier.


Friluftstudentbyen

- Her skal det bli et godt egnet sted å bo for studenter, vi skal rett slett revitalisere hele Kringsjå studentby, som blir til «Friluftsstudentbyen på Kringsjå». Mer grønt, bedre beboerstruktur og flere nærtilbud til de som skal bo her, forteller boligdirektør Trond Bakke, direktør i SiO.

Reguleringsforslaget er nå ute på høring, med frist til 17. november.

Av saksinnsyn  i Plan- og bygningsetaten går det frem at naboer har reagert på blant annet høyden på blokkene nærmest Sognsveien.

- Vi skal selvsagt gå gjennom alle høringsinnspillene, og vurdere disse nøye. Når det sagt; vi forventer ikke de helt store konfliktene ved denne utbyggingen, Plan- og bygningsetaten er så langt på god linje med det vi mener er en forsvarlig utbygging på Kringsjå, legger Bakke til.

SiO håper på at de første nye leilighetene kan stå klare til innflytting allerede i 2017.


Behandlet i bydelsutvalget

Forrige uke ble utbyggingsforslaget behandlet av bydelsutvalget og lokalpolitikerne i Nordre Aker.

Leder av miljø, plan- og samferdselskomité i bydelen, og nestleder i bydelsutvalget (BU), Erik B. Skei (V) forteller.

- Bydelsutvalget er positive til en videre utvikling av Kringsjå studentby, og støtter hovedgrepet i planen om utvikling av en friluftstudentby, med vekt på grønne uteoppholdsareal som bindes sammen av en gjennomgående gangforbindelse. Men utvalget er kritisk til å bygge høyt og tett mot Sognsveien, og vi går for en forskyvning mot  vest og sentrum av planområdet, refererer Skei fra BU-møtet forrige torsdag.

På denne måten ser Skei for seg at byggehøydene i øst kan reduseres, og bygningsmassen langs veien brytes opp, slik at det ikke oppleves som en mur ut mot Sognsveien.

- I  tillegg ber BU om at man i samsvar med plan- og bygningsetatens alternative forslag sikrer større uteområde i nordvest, og legger viktige servicefunksjoner ut mot Sognsveien, forteller Skei.


Venstre, SV, Ap og H (med 1 representant) ga flertallsvedtak om tilbakemeldingene til Plan- og bygningsetaten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...