Nordre Aker Budstikke

Den nye og lange trappa er svært populær, men ikke blant alle

Den nye Skibakketrappa er ikke god for hundepoter. Foto: Kristin Tufte Haga

Leser mener det må advares mot å la hundene prøve å gå i trappa: – En klo kan fort sette seg fast og bli revet løs - eller av. Det er skikkelig vondt!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2018 kl 16:43

KORSVOLL: Det gås, løpes og svettes i den lange og fine nye trappa fra Nydalen til Korsvoll, som nå er døpt: Skibakketrappa. Bydelsutlvaget kunne endelig navnsette trappa 13. september, etter navnekonkurransen i Nordre Aker Budstikke i sommer.

Trappa er lang og svært populær, men ikke like bra for alle. Hunder har store problemer med å ferdes i trappa - spørsmålet er om det er noen hunder som klarer å bruke trappa på en god måte?

En leser som selv har hund, mener det må advares mot å la hundene prøve å gå i trappa

– Man bør vel kunne legge en stripe med et dekke eller noe? En klo kan fort sette seg fast og bli revet løs - eller av. Det er skikkelig vondt, og kan fort også bli veldig dyrt! skriver leseren til lokalavisa.

Puuuuh....endelig tilbake på kjent grunn! Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


Vi testet trappa med redaksjonshunden, og det var bare å snu etter få trinn, og det var en lykkelig vorsteh-hund som igjen følte kjent grunn under labbene.

Det går kanskje å la hunden gå på bakken ved siden av trappa - med eller uten langt bånd? Men kanskje en dårlig løsning når snøen kommer. Små hunder kan eventuelt bæres, en ekstra vekt som kan bli bra trim mot toppen.

Hunder kan løpe ved siden av. Foto: Kristin Tufte Haga

Ingen endringer på gang

Trappen i hvert fall ikke særlig god for dem som trenger å ha med førerhund. Men kanskje er det for mye forlangt, at trapper også skal tilrettelegges for hunder? Og det er jo mange andre steder å gå tur med bikkja.

Vi spurte Bymiljøetaten.


– Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på at trappa ikke kan brukes av hunder, før Nordre Aker Budstikke tok kontakt. Det er en sprinkeltrapp av samme materiale som mange av gangbruene har. Vi har foreløpig ikke vurdert å endre noe på trappa, sier presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Og legger til:

– Denne trappa er ikke universelt utformet. Den vil heller ikke bli brøytet vinterstid.

– Men en siste ting - nå som trappa har fått et navn, Skibakketrappa, kommer det opp et skilt, i regi av Bymiljøetaten?

– Det er ikke vanlig å skilte slike trapper, og det er ingen planer om å gjøre det her heller, svarer Thorud Olsen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...