Nordre Aker Budstikke

Det er plass til flere:

Den nye parsellhagen tar form

Parsellhagen på Engebråten. Foto: Privat

Det er plass til flere parselldrivere på Engebråten. Det er bare å ta kontakt, oppfordrer prosjektleder Alette Elvenes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2020 kl 11:06

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har tidligere fortalt om planene om parsellhager på Kjelsås. Engebråten parsellhage ligger mellom Engebråten skole og Grefsen Gjenbrukstasjon. Her lå tidligere Engebråten planteskole.

Prosjektleder for parsellhagen, Alette Elvenes, fortalte dette til Nordre Aker Budstikke i januar i år:

– Vi har dannet styre og registrert oss i Brønnøysundregisteret. Det fungerende styret består av styreleder Kristian Berntsson, sekretær Christin Vangen, kasserer Juan Luis Martin Ponce, Charlotte Brennesvik, Dennis Napast og Adam Trude. Vi har skrevet kontrakt med Hageselskapet som igjen leier av Gravferdsetaten. Hageselskapet og styreleder Frøydis Helene Hauge og styret for øvrig har vært til stor hjelp med styrearbeidet nå i oppstartsfasen.

Jorda frest opp

Det var nylig dugnad i regi av styret i parsellhagelaget, og den nyfreste jorden ble dekket med presenninger.

– På den måten hindrer vi at ugresset spirer og jorden ligger ugressfri når vi skal starte opp i mai. Vi håper derfor at mange vil låne bort presenninger til oss så vi får dekket mer av arealet. Dette letter jobben for alle. Gi beskjed via å trykke på kontakt oss knappen her oppe til venstre. Vi håper å få til flere dugnader nå utover, men det er litt vanskelig å organisere i disse koronatider, skriver laget på egen Facebook-side.

Forventer oppstart i midten av mai

Prosjektleder Alette Elvenes utdyper til Nordre Aker Budstikke nå i april:

– Det er rundt 300 på liste for parseller. Vi forventer oppstart i midten av mai. Vi har nå som nevnt frest opp området, og så skal det settes opp gjerde, i løpet av mai. Vi jobber også med å få tilgang til vann, det har vi fått midler til gjennom Bymiljøetaten og Bydel Nordre Aker. I tillegg skal vi forsøke å få reparert drivhuset, men det er ikke førsteprioritet.

Engebråten parsellhagelag fikk 10.000 kroner i Grønne midler fra Bydel Nordre Aker, da disse ble deltu i begynnelsen av april.

Hun legger til at det nå er en avstemming ute, om størrelse på parseller og hvem som ønsker hva. Prisene per parsell er også under vurdering.


– Vi har plass til mange flere, så bare ta kontakt, oppfordrer Elvenes.

Parsellhagelaget kan kontaktes på e-post engebratenparsellhage@gmail.com.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...