Nordre Aker Budstikke

Kommunen:

Turveien er et krav

Gangveien markert, gjennom idrettsparken og videre opp mot turvei B8. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

– Den nye turveien er et rekkefølgekrav i reguleringsplanen, gangforbindelsen må opparbeides før vi kan begynne å bygge Korsvoll flerbrukshall, barnehage og forsamlingslokale, sier kommunikasjonssjef for byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Ingunn Olsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2019 kl 08:18

KORSVOLL: Det er søkt om rammetillatelse til den nye turveien, eller gangforbindelse, med en minimumsbredde på 2.5 meter, i forbindelse med Korsvollhall-prosjektet:

– Den nye turveien er et rekkefølgekrav i reguleringsplanen, gangforbindelsen må opparbeides før vi kan begynne å bygge Korsvoll flerbrukshall, barnehage og forsamlingslokale. Som det står i reguleringen, ønsker man blant annet å skape en forbindelse til turvei B8, forklarer Ingunn Olsen, kommunikasjonssjef for byggeprosjekter i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, som er tiltakshaver for prosjektet på Korsvollbanen.

Hun fortsetter:

– I reguleringen går det frem at gangforbindelsen skal etableres fra Korsvollbråtan, videre i området mellom kunstgressbanene, nordover langs flerbrukshallens langside, og knyttes opp mot turvei B8.
Utformingen av gangforbindelsen skal sees i sammenheng med eksisterende trær, støyreduserende tiltak/støyvoll, ballnett, tribune og driftsbygning. Gangforbindelsen vil bli på rundt 250 meter.

Illustrasjon over hvordan den nye Korsvollhallen kan bli, med forsamlingslokale og barnehage. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Nabomerknader

Det har kommet inn nabomerknader til turveiplanen. Blant annet ønsker beboere en nærmere utredning om turveiplanen. Det fryktes også blant annet for mer trafikk og støy fra banen ved en åpning mot Korsvollbråtan. Eventuelt foreslås det støyskjerming fra banen mot Korsvollbråtan. Det bes også om beboerparkering og trafikkdempingstiltak i Korsvollbråtan.

Arkitektfirmaet Hille Melbye Arkitekter AS kommenterer blant annet merknadene slik i redegjørelse vedlagt søknad om rammetillatelse:

– Plassering av gangforbindelse er detaljert beskrevet i reguleringsbestemmelser. Oppføring av gangforbindelse er en ren oppfølging av reguleringssaken. Det skal settes opp bom mot Korsvollbråtan. Dette vil bidra til at «åpningen» ikke vil oppfattes som «hovedinngang» til idrettsanlegget. Merknader vedrørende støy fra banene og trafikk i Korsvollbråtan er kommentert i søknad om flerbrukshall.

Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF/HILLE MELBYE ARKITEKTER AS/PLAN- OG BYGNINGSETATEN


Her kan du følge saken i saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...