Nordre Aker Budstikke

Den siste snøjakta!

William klar for skitur. Foto: PRIVAT

Far og sønn ute på tur. Den årlige langturen for Jørgen og William Svare var egentlig planlagt fra hytta, men sånn ble det ikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2020 kl 22:16

MARKA: William (10) er veldig glad i å gå på ski. Pappa Jørgen Svare forteller:

– Da William var fem år gikk vi på ski fra Frognerseteren til Sognsvann. Etter å ha gjennomført sin første skitur på én mil, var han veldig stolt og sa at han ville øke med en mil for hvert år som kom. Som sagt så gjort. Da han ble seks år, ble det en tomilstur. Som syvåring ble det tre mil, forteller pappa Jørgen.

I påsken i år var planen at det skulle det bli seks mil på skitur for William og Jørgen, fra hytta på Skeikampen.

– Men så ble det hytteforbud, så ble det vanskelig. Men så hørte vi om mange som gikk gode og lange turer fra Skansebakken i Sørkedalen, og vi bestemte oss for å forsøke, i forrige uke. Turen gikk fra start i Skansebakken med tur innom Heggelia, Løvlia, Spålen, Oppkuven, Heggelia og tilbake til Skansebakken 60,5 kilometer totalt og 1050 høydemeter, forteller Jørgen.


Det var også nok snø til å gjennomføre turen:

– Vi startet med godt mot selv om det ikke så spesielt innbydene ut ved start. Vi sto opp til vanlig «skoletid», men startet første time klokken 8.15. Det ble en hel dag med gymtime den dagen - en lang dag for gode samtaler, frisk luft og naturopplevelser. Vi koste oss stort i Marka, og lurer på om vi kanskje tar en syvmilstur i Marka neste år - i stedet for fra hytta?

William er forøvrig en ivrig langrennsløper i Koll, og går på Korsvoll skole i 5B.

– Som Korsvoll-folk med normalt godt med snø i nærområdet så er vi ikke veldig kjent i denne delen av marka, så det ble en del titting på skilt og kart der vi fant det. Det viste seg at mobildekningen bare var sånn passe innover i marka og at vi derfor slet med å få hjelp fra Skiforeningen sine løypekart på nett.

Turen

– Det var lite snø utenfor den mest isete løypa de første kilometerne. Forholdene bedret seg gradvis, men ble ikke skikkelig bra før vi kom opp til Heggelivann etter 10 kilometer. Ved Heggelivann var det flotte forhold selv om det nå var plussgrader og snøen sugde seg fast i skiene. Det betydde hard staking selv i nedoverbakkene for å få noe særlig fart på skiene.


Etter noen kilometer på veien tok de sjansen på isen på vannet:

– Skiforeningen hadde informert om at isen skulle være sikker. Vi så et par ute på vannet allerede og tok derfor sjansen. Det var stedvis mye overvann så vi ble gode og bløte på beina, men med plussgrader og stadig bevegelse så gikk det greit.

Lunsjen ble på Løvlia med medbrakt pølse på termos før de gikk videre.

– Alle hyttene i marka er stengte så vidt vi vet, men benkene sto ute på Løvlia. Det ble en liten pause før Spålen, og dermed snart tid for å snu tilbake mot Skansebakken. De første syv - åtte kilometerne på returen var i samme løype. Her stoppet vi ved en dam ved Storflåtan og ved et skilt som markerte Grenaderløypa. Grenaderen er rundt ni mil lang, så det kan jo være en idé for turen om tre år...

Ved skiltet ved Søndre Heggelivann tok de turen opp om Oppkuven.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...