Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

«Den som venter på noe godt...»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Håndverkere er som Hansa-pils: «Lagret lengst - verdt å vente på»: De kommer når de vil, innenfor rammen av arbeidsdagens åtte timer. Alt du får so...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Håndverkere er som Hansa-pils: «Lagret lengst - verdt å vente på»: De kommer når de vil, innenfor rammen av arbeidsdagens åtte timer. Alt du får som desperat kunde, er en dato, og beskjed om at de kommer så fort de kan.

Så blir frokosten deretter. Du vet at du uansett ikke skal stresse mot bussen eller T-banen, så du tar det med ro. Tilbereder frokosten på porselenstallerken i stedet for å spise i full fart på en fjøl på kjøkkenbenken. Oppdager at det ikke er mer kaffe igjen, og rusler ned på kafeen på hjørnet, i kort nok avstand til at du kan styrte hjem når mannen som skal gjenopprette harmonien i din huslige tilværelse finner det for godt å dukke opp.

Luften er frisk og klar. Fuktig, men ikke regntung. Innenfor kafédøren slår duften av nystekte kanelboller imot deg, men i dag vinner gleden over å motstå fristelsen.

Tilbake på kjøkkenet lener du deg tilbake og tar lange slurker av kaffen, mens du blar gjennom avisen. Rett før den siste slurken, ringer telefonen.

«Hei du, det er rørleggerfirmaet. Han som skulle til deg har blitt syk. Vi sender en annen kar på torsdag.»

Ferdig med den saken. Du slipper i hvert fall å vente. Du pakker deg sammen og rusler mot trikken, og kommer ikke for sent på jobb engang.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...