Nordre Aker Budstikke

Feirer 60 år:

«Den står som et smykke på sin grønne haug»

Bakkehaugen kirke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nå inviteres til jubileum, søndag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2019 kl 09:06

TÅSEN: «Den står som et smykke på sin grønne haug.»

«Den gang og nå framstår Bakkehaugen som moderne og vakker, med høyt tak og god plass og likevel liten nok til at kirkerommet slutter seg trygt om sin menighet.»

Dette står skrevet i invitasjonen fra Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighetsråd, til markering i Bakkehaugen kirke søndag 17. november fra klokken 11.00. Da skal 60 år feires. Det inviteres til jubileumsgudstjeneste og festkirkekaffe. Kirken ligger flott plassert på en bakketopp, med utsikt over byen:

– Et perfekt sted for en kirke. Bakkehaugen ble innviet og tatt i bruk den 20. desember 1959. Bygget er i naturbetong, og er tegnet av arkitekt Erling Viksjø. Innvendig har den et særeget kunstnerisk uttrykk skapt av Kaj Fjell, ifølge Bakkehaugens mangeårige organist Per Christian Jacobsen, som også har ledet jubileumskomiten og skal selv spille under jubileumsgudstjenesten.

Per Christiansen Jacobsen. Foto: BAKKEHAUGEN KIRKE


Han har deltatt på mange tidligere jubileer og minnes særlig jubileet i 1979 da han var relativt fersk som organist i kirken.

På dagen 20 år etter innvielsen, ble jubileumsgudstjenesten fra Bakkehaugen sendt på radio. Postludiet den gang var et solofløytestykke: Etterklang, skrevet for jubileet av samme Jacobsen. Det samme stykket skal fremføres under jubileumsgudstjenesten nå på søndag.

Bakkehaugen kirke feirer 60 år i år, markering skjer søndag 17. november. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det legges til at det også blir gjenhør med et stykke komponert for bispevisitasen, som Bakkehaugen og Vestre Aker menighet hadde i 1977. Stykket er for fire trombonister, og er en suite over de fire kirkeklokkene i de to kirkene. En av trombonistene, Ola Rønnow, spilte den gang og spiller også nå. Han får følge av ytterligere tre trombonister fra Operaorkesteret. Suite da Campani fungerer som postludium og markerer inngang til festkirkekaffe.

Fra nedleggelsen av grunnsteinen i 1959. Foto: PRIVAT


Fra nedleggelsen av grunnsteinen i 1959. Foto: PRIVAT

Lysbildekavalkade

Under festkirkekaffen vil det vises en lysbildekavalkade med viktige hendelser fra kikens 60 år lange historie. Gjester fra fjernt og nær – frivillige og tidligere ansatte kommer for hyggelig samvær i menighetssalen med kake og alt som hører til. Det blir innslag om kirkebyggets arkitekt og utsmykking ved arkitekt Einar Høivik.

– Gjennom gudstjenesten skal hele tre prester bidra. I tråd med en moderne kirkes ånd, er alle tre kvinner. Nærmiljøets egen prest, Ingrid Vad Nilsen ønsker prosten i Vestre Aker, Elisabeth Yrwing Guthus, velkommen til å holde prekenen. Det blir også dåp ved menighetens vikarprest Nina Kristine Niestroj, videre ifølge Jacobsen.

– De siste årene har menigheten måtte kjempe for å få beholde sin kirke. Kirkevergen ønsker å leie den ut, og aktiviteten er redusert til en forordnet gudstjeneste i måneden, i tillegg til aktiviteter hver torsdag. Det har alltid vært et sterkt frivillig engasjement rundt denne kirken, så i hele 2019 har frivillige arrangert nærmiljøgudstjenester første søndag i måneden, uten kostnad for bispedømme og fellesråd. Gudstjenestene har hatt inviterte gjestetalere og blitt godt besøkt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...