Nordre Aker Budstikke

Den store julegaven til langrennsfolket

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, kan «overlevere» det nye rennhuset til Kjelsås Langrenns daglige leder, Eva Aasebø. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Dette betyr veldig mye for oss, nå gleder vi oss veldig til første skirennet for sesongen, i januar, sier daglig leder i Kjelsås langrennsgruppa, Eva Aasebø. Bli med inn i rennhuset, videosnutt i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2019 kl 15:18

LINDERUDKOLLEN: Det nye rennhuset i skianlegget i Linderudkollen erstatter tidligere brakker, som ble fjernet i mai i år, og som Nordre Aker Budstikke har skrevet om tidligere.

Speakers corner på Linderudkollen, fra venstre: prosjektleder Ole Bolstad i Bymiljøetaten, seksjonsleder Trond Enkerud i Bymiljøetaten, daglig leder i Kjelsås Langrenn, Eva Aasebø, Eivind Selvig i langrennsgruppa og Knut Kristiansen i langrennsgruppa. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tirsdag 17. desember ble den store julegaven til langrennsfolket overlevert til daglig leder i Kjelsås Langrenn, Eva Aasebø:

– Dette betyr veldig mye for oss, nå gleder vi oss til første skirennet for sesongen, som vi arrangerer her oppe, Telenorkarusellen i januar, med rundt 700 deltagere. Det blir flott å kunne ha dette som base, i stedet for brakker, telt og midlertidige installasjoner når vi arrangerer renn, som har vært situasjonen i tre sesonger nå, sier Aasebø.

23. januar er renndatoen.


Det nye rennhuset på Linderudkollen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det nye rennhuset blir testet ut i første renn på nyåret, 23. januar og Telenorkarusellen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Innholdet

Seksjonssjef i Bymiljeøtaten, Trond Enkerud, er svært fornøyd med resultatet, og kan overrekke driften til langrennsgruppa:

– Det nye rennhuset har egne rom for tidtaking og sekretariat, speaker, lager, samt et møte- og fellesrom, og toalett. Totalt vil grunnflaten til det nye rennhuset bli på rundt 50 kvadratmeter. All skryt til entreprenør Bjerk-Lind Bygg AS som har gjort jobben, dette har gått på skinner, sier seksjonssjef i Bymiljøetaten, Trond Enkerud.

– Dette skianlegget i linderudkollen er jo ikke bare et skianlegg, men et friluftsanlegg. Her vrimler det av små og store på kveldstid og i helgene, det er veldig moro å se, legger han til.


Her kan du bli med en tur inn i rennhuset:

Venter på kulda

Så da er det bare å glede seg til det også kommer mer snø, og ikke minst nok kuldegrader så langrennsgruppa kan starte opp snøproduksjonen igjen:

– Det er bare rundt 600 meter hvor det er kjørt opp spor så langt, men så snart det blir kaldere igjen, rundt 5 - 6 minus, så fortsetter vi produksjonen. Men det er ellers flere kilometer med bra forhold og spor innover i Lillomarka. Så ingen grunn til ikke å gå på ski, frister hun.

OPPDATERT: Byggets kostnad er på 3.5 millioner kroner, ifølge Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...