Nordre Aker Budstikke

– Den virker tryggere og mer stabil!

Sindre Langaas kan juble over åpen bru og en vellykket aksjon for bevaring av brua. Foto: Privat

– Men fortsatt er det en hengebru!, ifølge Sindre Langaas, fra Marka. Torsdag ettermiddag var tidspunkt for gjenåpning av brua over Bjørnsjøhelvete.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2020 kl 08:09

MARKA: Torsdag denne uka ble det varslet fra Statnett at hengebrua over Bjørnsjøhelvete skulle åpnes. På grunn av Covid-19-situasjonen ble åpningsarrangementet i regi av Statnett avlyst.

Men initiativtager til «redningsaksjonen for hengebrua, Sindre Langaas, er på plass, og har sendt bilder av den nyrenoverte brua.

– Den virker tryggere og mer stabil, men fortsatt er det en hengebru! Dette er en gledens dag for alle, akkurat nå kommer de to første over brua, foruten meg, melder Langaas direkte fra Marka, torsdag ettermiddag.

Sissel Johansen og Eirik Lie, som var først over brua etter Sindre Langaas.

Olivia Knudsen fra Statnett legger til:


– Vi er veldig glade for å høre at bruentusiasten synes sjarmen ved brua er bevart samtidig som den er trygg og etter moderne standard. Nå håper vi ivrige markabrukere i området har glede av å bruke denne spesielle «Indiana Jones»-brua i mange år fremover.

Teknisk museum har også omtalt historien rundt brua - her kan du lese mer.

Stengte i mai

Det var i mai Statnett stengte inngangene til brua med låser. Først ble det foretatt en utredning. For nøyaktig én måned siden ble arbeidene påbegynt.

Informasjonsskilt

– Den største jobben blir å legge nytt dekke og sette opp nytt rekkverk. Oppdraget er tildelt entreprenør Consolvo, sa Knudsen tidligere om arbeidene og rehabiliteringen av brua.


Den nyrenoverte brua! Foto: Statnett

Utstyr og materialer har blitt fraktet til brua med helikopter. I forkant har det også vært befaring med pilot for å finne nedfiringsplass.

– Det er ikke mulig å lande på grunn av at terrenget er brått og skrått, men materialene ble firet ned via en longline på 30 meter. I morgen begynner selve arbeidet med å legge nytt dekke og rekkverk, la Statnetts kommunikasjonsrådgiver til.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...