Nordre Aker Budstikke

Denne barnehagen blir pusset opp

Se hva som får penger i Nordre Aker i 2019.

Haugensjordet barnehage på Kjelsås skal pusses opp både på innsiden og utsiden i 2019. Foto: Kristin Tufte Haga

Haugensjordet og Korsvolltoppen barnehager er tilgodesett når byrådet foreslår å bruke 147 millioner på å pusse opp barnehager neste år. Nordre Aker Arbeiderparti er godt fornøyde med budsjettforslaget. Se hvilke andre tiltak som får penger i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 14:48

NORDRE AKER: Onsdag 26. september la byrådet frem sitt forslag til Oslo-budsjett for 2019.

Totalt 73 milliarder kroner vil byrådet bruke neste år, 59 milliarder i driftsbudsjettet og 14 milliarder i investeringsbudsjettet.

Her kan du lese om hvilke hovedgrep byrådet tar til neste år, og hvilke prosjekter de vil prioritere i økonomiplanperioden, som går over de neste fire årene.

Finansbyråd Robert Steen mener byrådet med 2019-budsjettet kommer i mål med mange av byrådets valgløfter fra 2015, blant annet når det gjelder barnehageplasser, eldreomsorg, idrett, tidlig innsats og klimatiltak.

LES OGSÅ: 55 millioner mer til skole, og gratis frukt


Finansbyråd Robert Steen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nordre Aker

Nå starter også arbeidet med Bydel Nordre Akers budsjett. Bydelens oppgaver omfatter blant annet sosialhjelp, barnehager, forebyggende arbeid og eldreomsorg. Bydelens ramme økes med 28.192.000 kroner i faste priser, fra 1.616.000 i 2018, til 1.644.811.000 kroner i det foreslåtte budsjettet for 2019. Dette er en økning på 1,7 prosent, etter at utgifter til pris-, lønns- og pensjonsutvikling er kompensert for. Bydelens budsjett skal vedtas i bydelsutvalget i desember.

Av konkrete saker og tiltak i Nordre Aker som utover dette får direkte tilskudd fra Oslo kommune finner vi:

 • Gratis Aktivitetsskole (AKS) for alle 1. klassinger. Dette er tidligere lansert i bydeler med spesielle behov. Nå får alle 1. klassinger i Oslo gratis kjernetid i AKS.
 • Omgjøring av vaktbua ved Skar leir til varmestue for turfolk
 • Opprusning av Tåsenveien, med 1,3 kilometer sykkelvei mellom Stavangergata og Ring 3, inkludert fortau, oppgradering av bussholdeplasser og opphøyd gangfelt.
 • 5,5 nye årsverk i hjemmetjenesten.
 • 85 nye Omsorg+-boliger i Kjelsåsveien
 • 1,82 millioner kroner til arbeid med rus: av disse er 500.000 til en ny ruskonsulent
 • Rehabilitering av Korsvolltoppen og Haugensjordet barnehager – innvendig og utvendig vedlikehold.
 • Gratis frukt og grønt på ungdomsskolene. Byrådet vil tilsammen bruke 15 millioner i økonomiplanperioden på prosjekter med mat, frukt og grønt på alle alle skolene i Oslo.
 • Flerbrukshaller på Årvoll og Frysja (i tilknytning til ny skole) og ny kunstgressbane på Kringsjå.
 • 760.000 for å bedre matkvaliteten på sykehjemmene. Til sammen skal det brukes 40 millioner kroner til bedre sykehjemsmat i Oslo i hele økonomiplanperioden.
 • Etableringa av turveistrekning mellom Grinda og Sognsvann
 • Etablering av turveistrekning på Øyungslia.
 • Ca. 200 millioner kroner skal brukes til oppgradering av vann- og avløpsledninger i området Grefsen-Kjelsås og Tåsen, for å styrke vannforsyningen unngå avrenning av avløpsvann til Akerselva og unngå kjelleroversvømmelser.
 • Det settes av penger til oppgraderingsarbeidene i Grefsenveien (mellom Storokrysset og Disen).
 • Ny 8-13-skole i samarbeid med Universitetet i Oslo og den tyske og den franske skole. Planlegges (ihht. skolebehovsplanen) etablert fra 2023/24.
 • Planleggingsarbeidet med ny Frysja-skole.
 • Utvidelse av Engebråten ungdomsskole, planlagt ferdig i 2023.
 • Avsetning til oppstart av bygging av Korsvoll flerbrukshall og barnehage.

Mer velferd

Emil Mogstad. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Leder i Nordre Aker Arbeiderparti, Emil Mogstad, er ikke uventet godt fornøyd med byrådets budsjettforslag. Han mener budsjettet viser at byrådet ikke er redd for å satse på gode velferdsordninger.

– Her får vi løft på mange områder, fra barnehager og skolene til samferdsel og idrett. Dette øker kvaliteten på og omfanget av velferdsordninger vi alle har glede av, fra de aller yngste til de litt eldre, sier han.

Også Arbeiderpartiets gruppelder i bydelsutvalget, Bente M. Larsen, mener budsjettforslaget er positiv lesning. Spesielt er hun glad for at det satses videre på de yngste.

Bente M. Larsen. Foto: Nordre Aker Arbeiderparti

– Jeg er spesielt glad for at byrådet utvider ordningen med gratis aktivitetsskole for alle 1. klassinger i hele Oslo, og at ordningen vil gjelde for Nordre Aker i 2019. I tillegg får alle bydelens grunnskoler mer penger ved at byrådet øker grunnfinansieringen, sier Larsen.


Hun mener også de eldre i bydelen kommer godt ut.

– Av de mange andre gode budsjettnyheter for bydel Nordre Aker vil jeg også trekke frem satsningen på eldre gjennom byggingen av flere Omsorg+ boliger og at det gis flere årsverk i hjemmetjenesten, samt innføringen av aktivitetstid til eldre, sier gruppelederen.

Her kan du lese om andre ting byrådet vil bruke penger på i 2019 og økonomiplanperioden.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...