Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne boka koster 8000 kroner

Skatter på Lions årlige store bokmarked

Markedet høyner fra i fjor - da ville noen betale 3500 kroner for den dyreste boka. I år: For 8000 kroner kan du sikre deg Landboe-avisen fra 1835.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:08

TÅSEN: Helt siden 1976 har Lions Club Oslo/Berg arrangert "Byens største bokmarked". Til helgen er det klart igjen.

Bokmarkedet åpner med 1000 banankasser fulle av bøker, tilsammen rundt 40.000 bøker. Gamle som nye. Kunst, historie, lokalhistorie, krig, barnebøker, hobby, sport, religion, romaner, pocketbøker i alle varianter og på mange språk.

8000 kroner

I fjor var det Hamsuns bok som var den dyreste på markedet. Hele 3500 kroner var noen villig til å betale for førsteutgaven av Pan.

I år høyner Lions, hele 8000 kroner er prisen på Landboe-avisen fra 1835.

- Det er nok den dyreste boken vil har hatt til salgs, ifølge Henning Stene i Lions.

Han og leder av Lions Oslo/Berg, Harald Eikeland kan fortelle at inntektene fra markedet går uavkortet til hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt. Blant annet til seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speideren, menighetenes ungdomsarbeide, Beito-leiren, Lions førerhundskole, øyeklinikker i Uganda og Malavi, og en flere andre tiltak.

Skifter ut bøker

Etter èn uke skiftes de fleste av de usolgte bøkene ut, og neste lørdag kommer nye bøker på plass i hyllene.

- Vi har forskjellige kunder. Mange kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle, mens andre bare er lidenskapelig opptatt av å lese bøker, forteller Lionsmedlemmene.

Bøkene er godt  og sikkert lagret i bunkers ved Bakkhaugen på Tåsen, og medlemmene samler inn bøker hele året, til det store markedet.

Lions samarbeider med skanfil.no, og rundt 300 spesielle og gamle bøker bli solgt på nett og auksjon den siste lørdagen i markedet.

Bokmarkedet finner sted på Vestre Aker skole, fra og med lørdag til helgen.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...