Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne butikken er bare midlertidig

PRIX: Men bare midlertidig. I løpet av året blir den gamle Rimi-butikken nok engang omprofilert. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vi har tidligere skrevet om at Coop åpner ny, større Mega-butikk i Torgbygget i Nydalen. Sist fredag var imidlertid Rimi-butikken blitt til Prix.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2016 kl 13:14

NYDALEN: Forvirrende?

Forklaringen er enkel. Prix-butikken er kun midlertidig. Når Torgbygget omsider står ferdig til høsten, vil Prix forsvinne til fordel for den lovede Mega-butikken. Dato for omleggingen er ikke klar ennå, forteller Dag Robert Holmen, som er daglig leder i Coop Prix Nydalen.

– En del arealer på plan 1 kan tenkes åpnet før ferien, men «grand opening» planlegges i månedskiftet august/september. Da regner vi med at alle forretningsarealene er åpnet og i full drift, sa Terje Løvold i Avantor til Nordre Aker Budstikke tidlig i februar, da vi spurte om når Torgbygget kan ventes ferdig.

Her kan du lese mer om hvilke nye butikker og tilbud som blir å finne i «nye» Torgbygget til høsten.

Posten ut

Som Rimi hadde Torgbygget-butikken Post-i-butikk-løsning. Den er nå historie, opplyser daglig leder Dag Robert Holmen. Nydalen postkontor i Kristoffer Aamots gate 5 (bak BI og ved siden av PST), dekker behovet.

Fra billig til «pristaper»

Som Coop Mega vil Torgbygget-butikken få betydelig større areal, og bli det som på butikspråket kalles supermarked. Omleggingen av dagligvareforretningen faller imidlertid ikke i god jord hos alle.

– Endringen vil sannsynligvis på sikt føre til færre kunder til kolonialbutikken og til de andre butikkene på senteret, skriver en leser til Nordre Aker Budstikke.


LES OGSÅ: Her heter det Fisut!

– Har andre butikk-alternativer

– Coop har andre kolonialbutikkkjeder som har lavere priser enn Coop Mega, som Coop Extra og Coop Prix. Disse to kjedene bør vurderes i stedet for Coop Mega, skriver leseren.

VGs matbørs fra november i fjor, viste at man, med VGs utvalgte handlekurv, kunne spare hele 15.115 kroner i året på å legge handlingen til Coop Extra eller Rema 1000 i stedet for supermarkedkjeden Coop Mega.

– Mega må sammenlignes med supermarkedkjedene og skal ta grep, sa kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til VG, etter testen.

TETT i TETT: Ica Supermarked på Storo Storsenter ble Coop Mega i høst. Det blir dermed kort vei mellom denne og Mega-butikken i Torgbygget. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Mega tett i tett

Så har da også Coop allerede omprofilert to av sine nyervervede butikker i Nordre Aker etter oppkjøpet, Ica Supermarked på Ullevaal stadion og Storosenteret, til supermarkedkjeden Mega.

MEN DENNE BUTIKKEN FORSVINNER: 21. mai legger Coop ned lokalbutikken, etter nesten 100 års drift i Ullevål Hageby

– Det blir kort avstand mellom Mega-butikken i Nydalen og den tilsvarende butikken på Storo. Hvorfor velger Coop å åpne butikk med det samme konseptet som allerede finnes noen hundre meter lenger opp på Storosenteret?

– Vi ser at når vi har to butikker med samme konsept i samme område er det med å styrke konseptet. Vi har flere steder opplevd vekst i begge butikker etter omprofileringer der to butikker med samme konsept ligger ved hverandre, sier Lise Mette Kjellberg i Coop, til Nordre Aker Budstikke.

For kort tid siden ble Rimi-butikkene i Marsveien på Kjelsås og i Maridalsveien på Korsvoll omprofilert. Men der de to i utgangspunktet skulle bli Prix, valgte Coop å endre planene for den ene butikken i siste liten.

Coop kjøpte opp Ica Norge i fjor, og startet våren 2015 omleggingen av de tidligere Ica- og Rimi-butikkene. Prosessen vil vare til langt ut i 2016, sa Coop den gangen.

Dette har skjedd med Rimi- og Ica-butikkene i Nordre Aker:

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...