Nordre Aker Budstikke

Denne gangen vil de prøve å grave seg under elva

Hafslunds entreprenør tørrla halve elveløpet i Akerselva, i forbindelse med arbeidet med nye strømkabler i fjor høst. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Flere beboere - mer strøm.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2018 kl 22:00

KJELSÅS: Det er flere som lurer på hvorfor det graves nedenfor Engebråten skole, og på andre siden av jernbanen, ved Akerselva.

– Vi bygger nytt strømnett mellom Korsvoll og Kjelsås transformatorstasjoner, kan Hafslund fortelle.

Vil legge kablene under elva

Flere beboere i Oslo gjør at det trengs mer strøm. I høst var også Hafslund igang med å legge nye strømkabler i en litt annen trasé, fra Kjelsås mot Korsvoll den også. Da demmet selskapet opp elva, for å legge rørene i elvebunnen - her kan du lese hele saken.

Men denne gangen ønsker Hafslund å legge kablene under elva.

– Boringen vil starte opp i slutten av uke 16, og vil foregå fra riggplass ved østsiden av Gjøvikbanen og ende opp i Brekke borettslag på vestsiden av Akerselva. Dybde for boringen varierer avhengig av terrenget, men vil ligge på et sted mellom 2-7 meter, forteller Kommunikasjonssjef i Hafslund Nett AS, Morten Schau, til Nordre Aker Budstikke.


Hafslund er igang nedenfor Engebråten skole, kablene skal graves under jernbanen, og etter planen under elva også. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fra mars til høsten

Arbeidet med strømnettet vil starte i mars og er planlagt avsluttet høsten 2018. Arbeidet planlegges utført i tre delstrekk, og traséen er i underkant av to kilometer.

Schau forteller videre at det allerede er gravd litt i terrenget på vestsiden av Gjøvikbanen mot Akerselva, for å finne dybde på en vannledning.

– Slik at vi ikke borer i denne. Lykkes vi med boringen, vil området rundt Akerselva ikke bli mer berørt enn hva en ser i dag.

Må ha flere traséer

Som nevnt er det ikke lenge siden det ble lagt nye kabler, litt lenger opp i elva, som også hovedbildet viser.


– Vi kan ikke legge to så viktige kabler i samme trasé pga leveringssikkerheten. Både ved graveskader og en tenkt sabotasje, er vi veldig sårbare hvis kablene ligger ved siden av hverandre i samme grøft, svarer Schau videre på spørsmål.

I tillegg til at kryssingen under jernbanen også skal skje via boring, og at den vanlige undergangen og området rundt, like ovenfor, ikke kan benyttes. Det hadde blitt altfor trangt.

– Undergangen ville også måtte være stengt i flere uker, om det var den føringsveien som skulle bli brukt. Plasseringen av kablene og trasé ikke er tilfeldig valgt. Det er brukt lang tid med konsulenter og egne ansatte for å finne en så skånsom trasé som mulig, legger Schau til.

HER KAN DU LESE MER OM ARBEIDET PÅ HAFSLUNDS EGNE SIDER

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...