Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne gjengen går i den beste barnehagen

Hvorfor være stor, når man kan være lykkelig som liten - 10 barn med superfornøyde foreldre i Veslehaugen Familiebarnehage. Øverst fra venstre Ellie, Elise, Henny. Nederst fra venstre Jonas, Emrik, Nora, Anna, Wilmer. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Henrik og Vilde. Foto: VESLEHAUGEN FAMILIEBARNHAGE

Igjen scorer Bydel Nordre Aker høyest på en brukerundersøkelse. Denne gangen når det gjelder barnehager.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2015 kl 22:35

NORDRE AKER: Den årlige barnehage-brukerundersøkelsen til Oslo kommune er i boks.

Igjen er Nordre Aker en av de beste bydelen i brukerundersøkelsen. Generelt er folk fornøyd med barnehagene i bydelen.

Også i fjorårets undersøkelse kom Nordre Aker best ut. Da var det Hansemyra barnehage som fikk høyest resultat.

I år er det to barnehager som får toppscore – altså hele 6 poeng av 6 mulige. Nå skal det sies at det er ikke de største barnehagene, men likevel fortjener de heder og ære. Den ene barnehagen er Berg Gård barnehage, den andre er Veslehaugen Familiebarnehage i Tåsenveien 75, med ti barn fra ett til seks år.

Foto: OSLO KOMMUNE

– Betyr mye for oss

– Vi er selvfølgelig veldig glade for foreldrenes tilbakemelding, det betyr mye for oss Vi føler vi har et godt og nært samarbeid med de foresatte. Det aller viktigste for oss er at barna opplever omsorg og nærhet i trygge omgivelser, sier pedagogisk leder Kristoffer Bjorskau.

Som sammen med assistent Tina Hannah og eier Berit Bjorskau drifter familie-barnehagen.

Læring og trivsel

– Vi gir barna utfordringer og opplevelser som vi tror foreldrene og barna setter pris på. Vi tror også dette viser at små barnehager har noe å bidra med når det gjelder læring og trivsel, fortsetter han.

Avdelingsdirektør Trine Køhncke Urholt i Bydel Nordre Aker er naturlig nok veldig fornøyd med undersøkelsen.

Størst på barnehageplasser

– Vi er veldig stolte av alle de flotte ansatte i barnehagene rundt omkring i bydelen - alle barnehagene scorer godt. Samtidig er vi jo Oslos største på antall barnehager og barnehageplasser, sier Køhncke Urholt.

Fra Osloundersøkelsen kommer det frem at årets undersøkelse viser på en økt tilfredshet på alle områder for alle bydeler, og svarprosenten er høy.

LES OGSÅ: Men her frykter de at barna kan drukne i barnehagen

24.329 svarte

Nesten halvparten (44 prosent) av foreldrene gir barnehagen sin toppscore med 6 poeng av 6 mulige - på spørsmålet «Alt-i-alt, hvor fornøyd er du med din barnehage». Generell tilfredshet er 5,22. Totalt svarte 24.329 foreldre på undersøkelsen for hele Oslo. Det tilsvarer 71,53 prosent av de totalt 34.012 foresatte som ble invitert til å svare.

Gjennomsnittlig svarprosent i bydelene varierer fra 60 til 80. 15.440 av besvarelsene er fra foreldre med barn i kommunal barnehage. 8889 er fra foreldre med barn i privat barnehage.

LES OGSÅ: Hvem kjørte på Edmund (14)?

Alle kommunale, 60 prosent av de private

Alle kommunale barnehager deltar, og litt over 60 prosent av de private (det er frivillig for de private å delta). Totalt ble undersøkelsen gjennomført i 629 barnehager. Mange av de private som ikke deltok er små familiebarnehager.

Foreldre er fortsatt mest fornøyd med «barns trivsel og trygghet» og «personalet». Området «samarbeid og medvirkning» har svakest resultater, men det er ett av temaområdene som viser størst forbedring sammenlignet med tidligere år, ifølge undersøkelsen og Oslo kommune.

LES OGSÅ: Nordre Aker skal også være en god bydel for de eldre. Slik kan du bidra til å skape morgendagens eldreomsorg

Under kan de se resultatene fra alle barnehagene som deltok i Nordre Aker.

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...