ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Hompetitten, hompetatten:

Denne kunstgressbanen var ny for to år siden

VOLDSLØKKA: Her skulle det ha vært isbane fra og med 1. november. Foto: Janina Lauritsen

Det blir ingen isbane fra 1. november i år, grunnet trøbbel med kunstgresset. - Vår driftsleder mener banen er feilkonstruert, og har gode argumenter for det, sier daglig leder i Sagene IF.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2019 kl 11:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: Sagene IFs is- og landhockeybane ble offisielt åpnet 31. mai i 2018, men har vært i bruk siden høsten 2017.

Etter planen skulle sesongstart for isbanen være 1. november, men det er foreløpig ikke mulig å legge is på kunstgresset.

- Vi og entreprenøren er enige om at banen ikke fungerer optimalt. Det gjorde den heller ikke de to første årene. Det er imidlertid ingen som per tid vet helt sikkert akkurat hva som er feil. Men det er sannsynlig at det har noe med egenskapene til kunstgresset å gjøre, sier daglig leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin.

Daglig leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Derfor skal de nå å ta av gresset og legge is rett på grusen, og så finne ut av hva en gjør med kunstgresset før sommeren kommer.

ANNONSE

- Vår driftsleder mener banen er feilkonstruert, og har gode argumenter for det. Entreprenøren er uenig i dette og mener han har gjort det som ble bestilt av ham. Så er det Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF som eier banen og tar de viktige beslutningene her. Dette er verdens første bane av sitt slag, så det er en del prøving og feiling.

Lokalavisa tok turen innom banen for å se hvor ille forholdene er. Og det er ikke snakk om en bulk her og der, det er store forhøyninger og fordypninger over hele banen:

Arbeid starter i uke 45

- Jeg kjenner til at det er noen vansker med å få opp kunstisen på Voldløkka til sesongstart 1. november, men etter det jeg vet jobbes det med å finne en løsning for å få til isleggingen så raskt som mulig. Etter at den nye skøytebanen ble åpnet på Voldsløkka har det vært grunnlag for masse ny aktivitet, så det er viktig at banen kommer i gang, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Byrådsavdelingen avviser at det er den samme kunstgressentreprenør som er brukt på Voldsløkka som i fjor ble dømt for kunstgress-overprising overfor Oslo kommune.

ANNONSE

Kommunikasjonssjef i Kultur og idrettsbygg, Haakon Berg Jensen, sier følgende til lokalavisa om det bulkete kunstgresset og forsinkelse av isproduksjon:

– Det blir en forsinket oppstart av isproduksjonen. Vi må gjøre et stykke arbeid med å fjerne kunstgresset, for å få avrettet banen under. Dette er arbeid som planlegges å starte opp i uke 45. Går alt etter planen så vil ny is være på plass medio november, sier Berg Jensen.

Kan være flere årsaker

– Vi har ikke konkludert om dette er et resultat av en feilkonstruksjon, men vi har registrert utfordringene ved islegging grunnet forhøyninger - eller fordypninger - i kunstgresset når vi skal legge is. Det var også noen problemer i fjor, ved isleggingen. Dette anlegget med sambrukskombinasjon av landhockey og bandy er første av sitt slag i Norge, og vi har brukt den fremste ekspertise inn i arbeidet. Det har vært en totalentreprenør som har benyttet spesialfirmaer som underleverandører.

Han mener også det kan være ulike årsaker til at underlaget bulker seg.

– Vi må gå nøye inn i dette, og blant annet se på hva som har blitt gjort i det forberedende arbeidet med isleggingen av banen. Det kan være flere faktorer til at dette skjer. Vi skal gjøre de grepene som må til for å løse dette, og så skal vi diskutere saken videre med Sagene IF og Bymiljøetaten, om konstruktive og permanente løsninger videre i driften av anlegget, sier Berg Jensen til lokalavisa.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE