Nordre Aker Budstikke

Denne Lyn-logoen står i fotball-landet Brasil

En beboer som etter deltagelse med landsbyens fotballklubb på Ekebergsletta, var blitt så "fan" av Norge at han malte det norske flagg og Lyns emblem på fasaden av sitt hus. Foto: Privat

Mandag inviteres du på Magnoliakonsert med Karin Krog som solist. Inntektene går til fotballprosjekt i Brasil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2018 kl 17:40

NORDBERG: Nordberg Rotary Klubb holder årets jazzkonsert med Magnolia Jazzband, og med Karin Krog som solist, den 5. november kl. 19.00 i Nordberg kirke.

– Det er en konsert som vi prøver å gjøre til en lokal happening for folk på Nordberg og tilstøtende områder, sier Svein Kihle i klubben.

Og denne kvelden med deilige jazzrytmer skaper ringvirkninger, helt ned til samba- og fotball-landet Brasil.

Hvordan? Jo, det kommer vi til!

Magnolia Jazzband og Karin Krog

Magnoliakonserten i Nordberg kirke den første mandagen i november er blitt en tradisjon i bydelen.


– Årets konsert er faktisk den 22. årlige forhåpentlig godt besøkte konserten. Det som gjør det ekstra trivelig for oss er at den lokale Georg Reiss fra Bakkehaugen har vært sentral i bandet disse årene, forteller Kihle.

Reiss binder konserten sammen med lune kommentarer og understreker alltid sin lokale oppvekst. Han er en av landets fremste på klarinett og saksofon og er forøvrig sønn av den folkekjære skuspilleren Helge Reiss.

Magnolia Jazzband. Foto: Tore Røyneland/pressefoto

– Magnolia Jazzband feiret i fjor sitt 45 års-jubileum og er et av landets eldste band. De har i disse årene hatt konserter over store deler av verden, ikke minst i New Orleans hvor de har hentet mange av sine impulser. Vi har i år som i fjor lykkes å få med oss jazzdronningen, "the grand old lady" Karin Krog, sier Kihle.

Krog debuterte allerede i 1955 i Kjell Karlsens sekstett og turnerte senere over store deler av verden. Hun har mottatt flere Spellemannspriser og nyter stor internasjonal anerkjennelse.


Jazzens "grand old lady", Karin Krog. Foto: Pressefoto

Fra Nordberg til Brasil

Overskuddet av konserten brukes til å støtte ulike prosjekter både lokalt og internasjonalt.

– En del går til Rotarys internasjonale engasjement for å utrydde Polio, men vi vil også viderføre klubbens vannprosjekt i Brasil. Nordberg Rotary Klubb er gjennom et medlem blitt kjent med hvordan livet i en fotballglad, men fattig landsby i Brasil arter seg, forteller Kihle.

Landsbyen var uten innlagt vann. Klubben engasjerte seg derfor, og hjalp til med å etablere infrastruktur for vannforsyning i landsbyen.

– Flere av oss besøkte landsbyen i fjor, hvor vi traff en beboer som etter deltagelse med landsbyens fotballklubb på Ekebergsletta, var blitt så "fan" av Norge at han malte det norske flagg – og FK Lyns emblem – på fasaden av sitt hus.


Vanntårnet som er bygget av Nordberg Rotary. Foto: Privat

Deltakelsen på Norway Cup ble finansiert av den lokale murmesteren og Rotary-medlem Janken Fensholt, bosatt på Korsvoll. Han har sponset landsbyen på en rekke andre områder og blitt æresborger av byen.

LES OGSÅ: Brasiliansk på Ekebergsletta: Men Skeid lot seg ikke stoppe av litt samba

Så vil du bidra til å videreføre vannprosjektet i Brasil, igangsatt av Nordberg Rotary Klubb, og få en uforglemmelig musikalsk opplevelse i høstmørket, er det bare å ta turen til Nordberg kirke mandag 5. november kl. 19.00!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...