Nordre Aker Budstikke

Denne elveparken sikret Avantor hagepris

Park Vest Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Avantor har vunnet Oslo kommunes hagepris for det oppgraderte park- og badeområdet langs Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2019 kl 16:18

NYDALEN: Området langs Akerselva, inkludert badeplassen, mellom Nydalsveien på den ene siden og Torgbygget og Solsiden på den andre. Er premiert med Oslo kommunes hagepris 2019.

Deler av området, kalt Park Vest Nydalen, et park- og lekeområde ved siden av Bakke Mølle i Nydalsveien 21, var også en av 25 kandidater til Oslo Bys arkitekturpris i år, men endte ikke opp blant de tre finalistene.

Park Vest Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men pris ble det altså likevel, under utdelingen av Oslo kommunes hagepriser, tirsdag kveld i Tøyen Hovedgård i Botanisk Hage.

Der delte ordfører Marianne Borgen ut premie og diplom til i alt fem vinnere: Rodeløkka kolonihage, Tokerudåsen boligsameie, Ila og Sagene menighet for sin klosterhage og Memphis café og restaurant på Grunerløkka for sin flotte bakgård – i tillegg til Avantor Eiendom for badeparken i Nydalen.

Avantors adm.dir. Øystein Thorup og eiendomsdirektør Roy Frivoll mottok prisen fra ordfører Marianne Borgen. Foto: Privat


I sin begrunnelse sier juryen: «Det gamle industriområdet i Nydalen er forvandlet til et levende anlegg i massiv bruk. Staudebed i god trivsel fremstår som rikt blomstrende og rammer inn de nyskapte bademulighetene i Akerselva».

– Vi er selvfølgelig stolte av å ha mottatt prisen og vil bruke den til inspirasjon for vårt videre arbeid med å skape Nydalen til et område der folk trives i hyggelige omgivelser, sier Øystein Thorup, adm.dir. i Avantor, i en uttalelse til Nordre Aker Budstikke.

NYDALEN BADEPLASS: Et flott sted med både gress, benker, steintribuner og butikker/restauranter i nærheten. Foto: Janina Lauritsen

Hageprisen

Hageprisen er en konkurranse med lange tradisjoner og ble avholdt for første gang i 1921. Vinnere tildeles en premie og et diplom. Utdelingen i år foregikk i Tøyen Hovedgård i Botanisk hage 1. oktober.

Om kriteriene for prisen står det: «Alle typer hager og grøntanlegg kan nomineres. Hager og grøntanlegg tolkes i vid forstand, men det er en forutsetning at anlegget enten er synlig for allmennheten utenfra eller tilgjengelig på annen måte.» Enkeltpersoner, hageeiere, borettslag, sameier, firmaer, fagfolk og fagmiljøer kan fremme forslag.


Komiteen som tildeler prisen består av Thomas Bartholdsen (Høyre), Guro Alette Elvenes (Miljøpartiet De Grønne), Karina Hellum (Arbeiderpartiet) og Ida Dihle (Bymiljøetaten).

Se flere bilder av parkområdet:

NYDALEN BADEPLASS: Et flott sted for å bade og sole seg! Foto: Janina Lauritsen

NYDALEN BADEPLASS: Det er også et basseng ved siden av elven. Her er det fint å komme frem med rullestol, vogn, etc. Foto: Janina Lauritsen


Parken avbildet under Grønn bydelsdag i september. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Park Nydalen Vest. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...