Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne skolen er en av de mest ettertraktede i Oslo

Uros Jeremic og Jørgen Fjellheim i en av mange elleville sketsjer i Nydalenrevyen 2016, som fikk terninglast 5 av Nordre Aker Budstikke. Mange har søkt seg til skolen, som har nest høyest inntakskrav i Oslo, etter første inntaksrunde. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

– Det er ikke et mål i seg selv å være best i Oslo. Det viktigste for oss er til enhver tid å være best for elevene på vår skole. Men vi vet at vi er attraktive når vi har så mange tilbud og kombinasjoner, og gode lærere som leverer høy kvalitet, sier rektor ved Nydalen videregående skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2016 kl 13:23

NYDALEN: Nydalen videregående skole har nest høyest inntakskrav (49,4 poeng, se tabell) i Oslo. Det viser første runde i inntaket til videregående skoler for kommende skoelår, som Utdanningsetaten offentliggjorde onsdag morgen.

Gjennomsnittlig poengsum for ordinære søkere lå på 51,70 ved studiespesialiserende linje. Kun Elvebakken, med 53,40 poeng, og Oslo Katedralskole, med 52,60 poeng, lå foran Nydalen.

– Vi er superfornøyde og syns vi er superheldige. Vi ønsker alle våre elever velkommen til høsten, sier rektor Linn-Siri Jenssen ved Nydalen videregående skole.

– Vi skal være den beste skolen for de elevene vi får, det er målet vårt. Vi jobber hardt for god kvalitet og gode tilbud, fortsetter hun.

Nydalen videregående skole, i Nydalsveien 30C, åpnet i 2011. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Skulle gjerne tatt imot alle

Nydalen videregående skole åpnet i 2011, og har utviklet seg til å bli et svært populært valg hos skolesøkere i Oslo.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet at 1232 elever hadde søkt på skolens 932 plasser da fristen gikk ut i mars, og dermed var den tredje mest ettertraktede videregående skolen i byen.

– Vi er veldig fornøyde med at elevene oppfatter oss som en attraktiv og god skole. Samtidig skulle vi ønske vi kunne ta inn alle elevene som ønsket å gå på vår skole. At vi lykkes med gode søkertall både innenfor studiespesialiserende og yrkesfag gleder oss ekstra, sa Jensen til Nordre Aker Budstikke den gangen.

Nedre poenggrense, gjennomsnittskarakteren til den søkeren med lavest snitt som ble godtatt, ligger på 49,40 for studiespesialiserende, med Elvebakken rett foran med 49,60. Nederst på listen ligger Persbråten med 28,80. På enkelte skoler kom alle søkere inn. (Se faktaboks).

Studiespesialiserende linje, som er den mest populære linjen i landet, var den mest søkte linjen i hele Oslo da fristen for å søke gikk ut den 1. mars 2016.

Foto: UTDANNINGSETATEN

Flere søkere i år enn i fjor

I 2016 har flere søkt videregående opplæring enn i fjor. Totalt 17.243 elelver fra Oslo har søkt om opptaksplass, mot 16.714 i fjor, ifølge Utdanningsetaten.

Populær: Nydalen vgs. Her fra Nydalenrevyen 2016. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Har lagt igjen bagasjen

Søkertallene er ikke Nydalens eneste suksess.

Skolerevyen gikk fra å være noe elevene skammet seg over etter medieslakt, til å bli bejublet av anmeldere og stille seg i rekken over byens beste revyer allerede året etter.

Nydalenrevyen 2016 «Hva har du i kofferten» fikk terningkast 5 av Nordre Aker Budstikke

– Nydalenrevyen står ikke lenger tilbake for de tradisjonsrike skolerevyene i Oslo. Nydalen har skapt en revykultur, skrev Nordre Aker Budstikke i sin anmeldelse.

Nordre Akers andre videregående skole, Blindern vgs., har 42,20 poeng som nedre inntaksgrense etter første runde. Gjennomsnittlig poengsum for dem som har fått tilbud om plass ved skolen er 45,70.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...