Nordre Aker Budstikke

Denne veien skal rustes opp, med blant annet fortau

Åmotveien i dag, Korsvollbanen til høyre i bildet. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ny idrettshall på Korsvoll betyr også utvidelse av Åmotveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2019 kl 11:45

KORSVOLL: Nye Korsvollhallen - Korsvoll flerbrukshall - ligger inne i revidert budsjett, og som etter planen behandles og vedtas av Oslo Bystyre før sommerferien.

Lokalt har det vært jobbet for en hall på Korsvoll i snart 20 år. I byrådserklæringen til det rødgrønne byrådet i 2015 ble Korsvollhallen nevnt spesielt. Reguleringsplanen for Korsvollhall ble godkjent allerede i 2014, og i 2015 var det til og med et lite håp om at den kunne stå ferdig i inneværende fireårsperiode.

Dette skjedde ikke, men nå kan trolig spaden snart stikkes i jorda. I april skrev Nordre Aker Budstikke at Eiendom- og byfornyelsesetaten var blitt enige om at Oslo kommune skulle kjøpe den siste delen av tomten fra Korsvoll IL og Korsvoll Arbeiderpartilag.

Den nye Korsvollhallen. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune

Hallen vil bli bygget sammen med en 4-avdelings barnehage, og vil være en idrettshall på 45x25 meter, pluss styrkerom. Prosjektet inneholder også forsamlingslokaler til erstatning for dagens klubbhus.
Kostnadsrammen for hele prosjektet er 245 millioner kroner, inkludert usikkerhetsavsetning.
Byrådsavdelingen opplyser videre at hallen skal stå ferdig 31. oktober 2021 - her kan du lese hele forrige sak i Nordre Aker Budstikke fra slutten av mai.

Åmotveien

I tillegg i planene ligger utvidelse av Åmotveien, fra Carl Kjelsens vei og frem til Korsvollbanen.

Vedtakskart til saken.

Det er Kultur og idrettsbygg Oslo KF, som er tiltakshaver for nye Korsvollhallen med mer.

– Eiendoms- og byfornyelsesetaten, som er kommunens grunneier, har vurdert at det ikke vil være nødvendig å erverve grunn permanent fra private tomter langs Åmotveien, da reguleringsgrensen følger eiendomsgrensen. Gjerder, beplantning, kantsteiner og lignende som eventuelt ligger innenfor Oslo kommunes eiendom, kan det bli aktuelt å fjerne for å tilpasse opparbeidelsen av veien med fortau, forteller kommunikasjonssjef Haakon Berg Jensen til Nordre Aker Budstikke, denne uka.


– Det kan bli behov for midlertidig erverv av tomter i forbindelse med selve gjennomføringen av veiprosjektet. Det er imidlertid for tidlig å si noe mer om dette nå, legger han til.

Han viser også til reguleringsplanen, og hvor det står at kjøreveien - Åmotveien - er planlagt utvidet til 5.5 meters bredde, i tillegg skal det på plass et fortau, på venstre side fra Carl Kjelsens vei til Korsvollbanen, med to meters bredde.

Nordre Aker Budstikke har vært i Åmotveien, og per i dag er bredden på asfalten på rundt 4.5 meter.

Nordre Aker Budstikke har også etterspurt flere detaljer rundt konkret hva et midlertidig erverv kan innebære, og oppdaterer saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...