Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Der dugnadsånden virkelig er stor

Snøkonvakter torsdag, Teis Pedersen til venstre og Jens Arne Morken til høyre. Foto: PRIVAT

Om natten passer de på snøkanonene, så vi andre kan gli avgårde på ski i best mulig løyper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

LINDERUDKOLLEN:Du synes kanskje du har vært veldig flink når du baker den årlig dugnadskaka, eller har solgt lodd til inntekt for idrettsklubben barna er med i?

Det finnes dugnadsinnsats som overgår mye annet enn kakebaking. Hva med å være snøkanonvakt, midt på natten i tussemørket på Linderudkollen. I tillegg i 14 minusgrader?

– En glede

– Jeg tok første kveldsvakten. Det gjelder å se til at kanonene står slik de skal, og ikke har flyttet på seg og så videre. I tillegg til at vannslangene er koblet til kanonene hele tiden. I tillegg måtte jeg grave en slange litt ned, så den ikke lå i veien for noe eller noen, forteller kanonvakt Teis Pedersen i Kjelsås Langrenn.

En første gang for alt – også som snøkanonvakt.

Vokter kanoner - fra venstre Eivind Selvig, Runar Syvertsen og Ulf Åsheim i Kjelsås Langrenn. Foto: PRIVAT

– Ja, en ny dugnadsvariant for meg. Men det er virkelig en glede å kunne være med å bidra til gode forhold på en så flott arena. Jeg har jo selv også en datter i langrennsgruppa. Jeg hadde tidligvakten torsdag kveld, og det vrimlet av små og store i løypene - både Kjelsås og Årvoll hadde trening her. Så mange fornøyde skiløpere, sier Pedersen.

– Dessuten hadde jeg jo tatt med skiene, så jeg fikk jo tatt noen runder her oppe samtidig.

Sjekke været

Ulf Aasheim hadde den tredje vakten. En av nattevaktene der oppe på toppen i Lillomarka, fra klokken 24.00 til klokken 04.00, torsdag.

– Gikk det mye kaffe?

– He, he, ja termosen gikk unna, forteller Aasheim.

STEM PÅ ÅRETS NAVN! Eivind Selvig i Kjelsås Langrenn er en av de nominerte! Les om alle finalistene, og stem, her!

– Vakten gikk greit, men jeg måtte grave ut en kanon og fytte litt på den, sier Aasheim, som også har barn i langrennsgruppa.

– Vi går jo rundt og sjekker. For eksempel hvis vinden snur, så må de flyttes på. Ellers fylles jo kanonene opp og stopper, slangene kan gå i stykker og hele anlegget ryke.

Snøkanonvakter torsdagen, Teis Pedersen til venstre og Jens Arne Morken til høyre. Foto: PRIVAT

Aasheim synes, som Pedersen, at det bare er hyggelig og en glede å være snøkanonvakt, til og med midt på natta, for Kjelsås Langrenn.

LES OGSÅ: Sykt perfekt? Foreldre - lær barna å prioritere!

– Glade i ski alle sammen

– Vi er jo glade i å gå på ski alle sammen, og vi vil jo at så mange som mulig skal komme seg ut på ski. Og ja, vi trenger tamsnø. Det er nemlig det det nå heter.

– Var det kaldt eller? Rundt 14 minusgrader?

– Neida, veldig fint her oppe!

Sier Aasheim, som gikk av vakt klokken 04.00. Da kom nestemann som hadde vakt til klokken 08.00 fredag morgen. Kanonvaktene har også tilgang til hopphytta, hvis det skulle bli for kaldt der oppe på Linderudkollen.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...