Nordre Aker Budstikke

Derfor ble holdeplassen flyttet

Butikken i Maridalsveien, nå blir bussholdeplassen utenfor butikken, og samtidig ligger i planene bussholdeplass på andre siden av veien, for nordgående buss. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

I forbindelse med planleggingen av nye sykkelfelt i Maridalsveien, så har bussholdeplassen blitt flyttet på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2019 kl 08:17

KORSVOLL: Tidligere denne måneden fortalte Nordre Aker Budstikke om planene om sykkelfelt i Maridalsveien, fra Carl Kjelsens vei og til Maridalsporten ved Brekke.

Status er at Plan- og bygningsetaten venter på flere detaljer i saken, fra Bymiljøetaten som er prosjektleder.

Her kan du lese hele den tidligere saken i lokalavisa, med link til saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

I planen var bussholdeplassen for sørgående buss, mot sentrum, blitt flyttet sør for Krossveien og Tåsenveien. Men nå har Bymiljøetaten endret flere ting i planen - igjen referert i forrige sak i Nordre Aker Budstikke. Blant annet er bussholdeplassen nå flyttet tilbake igjen til butikken i Maridalsveien 350.

81 år med handel

Butikksjefen, Fredrik Lindell, for Extra-butikken i Maridalsveien 350 forteller at han er positiv til sykkelfelt, men samtidig at noen parkeringsplasser må vike.


Les også: Fredriks butikk økte omsetningen med 15 prosent

Eier av eiendommen på adressen, Vidar Braate, sier at sykkelfelt i Maridalsveien, og forbi butikken, har vært en sak som har pågått i mange år. Men butikk på tomta har det vært enda lenger:

– Handel her har det vært i 81 år nå, blant annet Handelshuset Braate, mimrer han, og legger til pølsemakeri, frisør, bensinstasjon, stall og muligens skomaker.

Han fortsetter:

– Fra Bjølsen langs og ved Maridalsveien nordover, lå det i tidligere år syv-åtte matbutikker til sammen, nå er det vel bare denne igjen som ren matbutikk, på samme strekning?


Braate er heller ikke imot sykkelfelt, men synes det er trist at siste butikken før Maridalen skal miste parkeringsplasser, for veldig mange plasser er det ikke fra før av.

– Slik vi forstår det kan det bli til sammen fem-seks plasser som kan bli borte i forbindelse med prosjektet - tre mot bussholdeplassen og muligens et par til foran ved butikken. Det høres kanskje ikke mye ut, men til sammen har vi kun 24 plasser per i dag. Så da teller det litt med hver parkeringsplass vi får beholde. Vi håpet at bussholdeplassen skulle flyttes, det ble den jo, men nå vil de altså flyttet den tilbake igjen i planene, sier Braate.

Hvorfor flyttingen?

Vi spurte Bymiljøetaten om hvorfor de flyttet bussholdeplassen «tilbake igjen» i planene, til der den ligger i dag.

Prosjektleder i Bymiljøetaten, Eva Rørstad, svarer:

– Det er fordelaktig at bussholdeplassene i hver retning ligger i nærheten av hverandre med tanke på krysningspunkt for gående. I forrige planforslag lå bussholdeplassen for sørgående buss (retning Nydalen, journ.anm.) sør for Krossveien og Tåsenveien. Parkeringsplassene foran butikken mot Maridalsveien ville uansett måttet fjernes da det ikke var plass til parkeringsplasser, det er heller ikke tillat å rygge og snu over fortau slik det gjøres i dag, svarer Rørstad.


– I nåværende planforslag har vi klart å tilpasse bussholdeplass med leskur foran butikken, slik at bussholdeplassene ligger i nærheten av hverandre. Adkomsten til parkeringsplassene nord på eiendommen til Coop Extra vil opprettholdes i nytt planforslag.

Fortauet trukket inn

Hun forteller at det stemmer at noen av parkeringsplassene foran butikken - rett ved krysset - også må fjernes i henhold til planen.

– Hvis man sammenligner plankartet fra 2014 og siste utkast, så ser man at fortauet er trukket noen meter inn i Skjoldveien. En opparbeidelse av dette fortauet vil medføre at én til tre parkeringsplasser foran sørveggen av butikken må fjernes. Reguleringsplanen tar ikke stilling til en videreføring av fortauet videre inn i Skjoldveien.

Det informeres også om at Bymiljøetaten vil svare på Plan- og bygningsetatens oppfølgingsspørsmål - blant annet en redegjørelse for konsekvenser for Coop Extra i Maridalsveien 350, mtp. varelevering og parkeringsplasser - 2. mai.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...