LINDERUDKOLLEN: – Jeg tror mange fra tid til annen opplever parkeringsforholdene å Linderudkollen og ved skianlegget som relativt utfordrende, det er ikke så veldig mange plasser selv om vi inkluderer veiskulderen på vei inn til området. Det oppleves også som dårlig brøytet til tider. Det betyr ofte at biler blir satt lenger fra hverandre enn hva som strengt tatt burde være nødvendig, fordi det ikke er like lett å skulle manøvrere inn og ut, skriver Svein Olav Bø i Kjelsås langrenn i en mail til Nordre Aker Budstikke.
Han fortsetter:
– Nå er det selvsagt ikke alltid forholdene er som beskrevet, men en annen utfordring er at p-plassen også til tider er speilblank. Når snøen regner bort - eller smelter - og det blir kaldt, så betyr det jo at vannet blir til is.
– Selvsagt må vi som bruker p-plassen finne oss i at forholdene ikke alltid er like strøkne. Sånn er det vel for de fleste utfartsparkeringer. Imidlertid er det svært populært å ha Linderudkollen, med byens beste løyper, som utgangspunkt. Med begrenset kapasitet bør forholdene være så gode som bare mulig, mener Bø.
Han viser videre til at det har blitt observert forskjellig brøytepraksis på Linderudkollen:
– Det som undrer flere av oss, er at det synes å være forskjellig praksis for brøyting av veien inn til sportsstua, og for parkeringsplassen. Senest i dag (journ. anm. sent i forrige uke) ble det brøytet inn til sportsstua, men ingen brøyting av p-plassen eller veiskulder beregnet for parkering. Slik har det også vært tidligere i vinter. Jeg opplevde videre, når det var på det glatteste, at veien inn til sportstua ble strødd fra p-plassen og helt opp, mens p-plassen ble ikke strødd. Og det var ikke tilrådelig å gå på den med glatte skisko.
Bymiljøetaten svarer
Vi tok kontakt med Bymiljøetaten, som svarer følgende:
– Veien inn og parkeringsplassen er en del av kontrakten for brøyting av veier og parkeringsplasser i Oslo vest. Inn til sportsstuen, tunet og rundt husene blir brøytet av Nordmarka-seksjonen i Bymiljøetaten, som også preparerer hoppbakken. Av praktiske årsaker brøyter og strør de også inn til og mellom husene, ifølge pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.
Hun fortsetter:
– Når det gjelder vinterdrift er det parkeringsplasser som har lavest prioritet i kontrakten, men det vil også være lite hensiktsmessig både miljømessig og økonomisk å kjøre bort snø fra utfartsparkeringene. Vi forsøker å brøyte vekk snøen så godt det lar seg gjøre, men de fleste utfartsparkeringene blir noe mindre utover vinteren hvis det er mye snø. Utfartsparkeringene skal strøs, men i perioder med temperatursvingninger over og under null, har grusen en tendens til å synke ned i isen.
Hvorfor har p-plassene «lavest prioritet» i henhold til kontrakten?
– Veier, fortau, sykkelveier og HC-plasser har prioritet foran vanlige parkeringsplasser. Det blir feil å si at det «ikke prioriteres», men vanlige parkeringsplasser er i kontraktene våre med entreprenørene prioritert etter hovedveier (med sykkelfelt og fortau), fortau, sykkelveier og HC-plasser. Dette følger av politiske vedtak, og er nedfelt i kontraktene våre med entreprenørene. I de nyeste kontraktene våre er parkeringsplasser prioritert på linje med boligveier. De brøytes når det har falt 5 cm snø sammenhengende, forklarer pressekontakten videre.
Hun legger til at prioriteringen gjelder for vinterdrift generelt, ikke kun brøyting.
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!