Nordre Aker Budstikke

Venter fortsatt:

Derfor er den nye turveien kraftig forsinket

Turveien mellom Sognsvann og Grinda er etterlengtet av mange, og skulle egentlig vært ferdig i vår. Traseen skal anlegges med grus og være flere meter bred. Her fra utstikkeren til Nordberg, i lysløypa til Koll, hvor lysløypa må gruslegges før den samsvarer med Bymiljøetatens plan for veien. Foto: Christian Fredrik Borg

Det nye turveistrekket fra Grinda til Sogn er det mange som venter på. Det meste av arbeidet skulle vært ferdig i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGNSVANN / GRINDA: Den planlagte turveien mellom Grinda og Sognsvann, med utstikkere til Langmyrgrenda og Nordberg, er det mange som venter på.

På denne stien, som er på utstikkeren til Nordberg, skal den tre meter brede grusveien anlegges. Noen titalls meter lengre skal den møte traseen fra Sognsvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Skulle vært ferdig

I april i fjor fortalte Trond Enkerud i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke, at de hadde fått bevilget midler til prosjektet og at det var planlagt for bygging av traseen i 2018.

I samme sak fortalte han at de regnet med at mesteparten av arbeidet ville bli gjort i 2018, mens resten ville bli utført i starten av 2019.

Lokalavisa har ikke sett at arbeidene har startet, eller at veien er ferdig. Kommunen bekrefter også at arbeidet har blitt forsinket.

Tillatelse

- Grunnen til at turveien ikke er startet opp er at vi venter på igangsettelsestillatelse fra Plan- og bygningsetaten, skriver seksjonssjef for Nordmarka, Knut Johansson, i Bymiljøetaten i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke å få et estimat på når arbeidet vil begynne, og påfølgende ferdigstillelse.

Kart over den nye turveien, fra Grinda til Sognsvann. ILLUSTRASJON: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Facebooksiden "Vi som gleder oss til turvei mellom Grindajordet og Sognsvann" skrev 13. mai om at de hadde vært i kontakt med kommunen, og at de via sentralbordet fikk formidlet at kommunen forventet oppstart før sommerferien.


I en e-post fra arkitektfirmaet Pir 2 til kommunens saksbehandler kommer det frem at det er forventet at arbeidet med oppbygging av turveien vil ta tre måneder.

Arbeidet har ikke begynt, på grunn av forsinkelser med tillatelse til å starte arbeidet fra Plan- og bygningsetaten. Foto: Christian Fredrik Borg

Forsinket

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til har reguleringen av turveien tatt langt mer tid enn det Bymiljøetaten regnet med. Etaten, som er både tiltakshaver og utførende i saken, har sammen med arkitektselskapet fått flere krav om mer dokumentasjon, spesielt angående plassering av deponier.

Saksbehandleren Kristian Vasquez Bøysen, i Plan- og bygningsetaten, ga Bymiljøetaten en frist på tre uker til å vurdere hvorvidt en plassering av et deponi/vendeplass ville påvirke vassdraget som befinner seg ved den tiltenkte plassen. E-posten, som er siste dokumentet i saken, ble sendt tirsdag sist uke.

Noen meter til høyre på denne stien ønsket utbyggerne å anlegge et deponi og en vendeplass. Plan- og bygningsetaten har i et brev til Bymiljøetaten fremlagt et ønske om en vurdering hvorvidt dette kan påvirke vassdraget rett ved. Bymiljøetaten har fått tre uker på å svare. Foto: Christian Fredrik Borg


Før en endelig oppstartstillatelse av den 3,3 kilometer lange turveien kan gis må også arkitektene og Bymiljøetaten levere inn en endelig landskapsplan. I Plan- og bygningsetatens e-post til Bymiljøetaten, datert 28. mai, står det:

«Sammen med søknad om tillatelse til tiltak etter Plan- og bygningsloven § 20-1 skal det innsendes landskapsplan i målestokk 1:500/1:1000 for hele planområdet. Landskapsplanen skal vise opparbeidet grusdekke, eksisterende og nytt terreng samt områder med eksisterende og ny vegetasjon. Grave-, planerings-, skjærings- og fyllingsarbeider skal vises. Videre skal planen vise håndtering av overvann, stikkrenner og eventuelle klopper. Landskapsplanen skal godkjennes samtidig med tillatelse til tiltak etter uttalelse fra Bymiljøetaten. Arealene skal være ferdig opparbeidet iht. landskapsplan før det gis midlertidig brukstillatelse.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...