Nordre Aker Budstikke

Derfor flyttet Marit til bydelen og doblet samtidig Nordre Akers bystyrerepresentasjon

Marit Kristine Vea på sykkel i Maridalen. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er bare å kontakte meg, med smått og stort! oppfordrer bystyrerepresentant Marit Vea (V), som nylig flyttet med familien til bydelen vår.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2020 kl 12:26

TÅSEN/BAKKEHAUGEN: Marit Vea (34) sitter i bystyret for Oslo Venstre. Fra før av er det kun Øystein Sundelin (H) som bor på Ullevål, som representerer bydelen i bystyret. Så Marit dobler nå Nordre Akers representasjon i Oslo bystyre:

– Hvis Nordre Aker hadde vært en by, hadde den faktisk vært blant Norges ti største, målt i antall innbyggere. Derfor er jeg glad for at representasjonen fra bydelen nå øker, og jeg gleder meg til å få innspill fra innbyggere i bydelen til saker som jeg bør ta opp i bystyret. Det er bare å kontakte meg, med smått og stort, oppfordrer hun.

Nordre Aker, bydelen med over 52.000 innbyggere, eller 7,6 prosent av befolkningen i Oslo, fikk ved valget i 2015 kun to faste representanter i bystyret. Disse var begge fra Høyre – Bård Folke Fredriksen og Øystein Sundelin. Etter valget i 2019 var det altså bare Sundelin igjen. Skulle representasjonen i bysyret vært proposjonal med befolkningen, skulle Nordre Aker hatt minst 5 representanter.

Klima

Vea forteller at hennes politiske engasjement startet med klimasaken.


– Mitt viktigste politiske oppdrag akkurat nå er å bidra til å kutte utslipp og stanse tapet av natur. Jeg er opptatt av at vi må ha folk med oss i klimadugnaden og jobber for å gjøre det enkelt og billig å ta miljøvennlige valg i hverdagen, for eksempel ved å redusere prisen på kollektivtransport og bygge trygge sykkel- og skoleveier. Dette er også saker jeg jobber med i bystyrets miljø- og samferdselsutvalg, som er mitt utvalg i bystyret.

Nærmere Marka

Familien, med samboer, datter på to år og en lillebror på gang nå i høst, har nå landet på Tåsen - de flyttet fra Adamstuen.

– I høst går vi fra å være en familie på tre til å bli en familie på fire, og derfor ønsket vi oss litt mer plass og litt kortere vei ut til Marka. Samtidig ville vi bo nære t-banen og i sykkelavstand til jobb, barnehage og andre dagligdagse gjøremål. Da er Nydalen helt perfekt!

Marit Vea. Foto: OSLO VENSTRE

Og hun er kjent i Nordre Aker fra tidligere.


– Men jeg gleder meg til å utforske nærområdet grundigere, det er mye jeg ikke har sett i bydelen ennå. Jeg har syklet og gått mye på ski med utgangspunkt i Maridalen, men har for eksempel aldri prøvd å bade i Nydalsdammen. Den har jeg hørt mye fint om, så det gleder jeg meg til.

Vea har også engasjert seg for sykkeltilrettelegging i Maridalen og kvaliteten på Maridalsveien:

– Hva er bra med Nordre Aker?

– Jeg blir aldri lei av å rusle langs Akerselva. Jeg synes også det er utrolig fint å følge de grønne dragene i bydelen når jeg skal ut i Marka, som for eksempel Havnabakken, med den flotte utsikten utover byen. Nordre Aker er jo porten til noen av de fineste delene av Marka.

– Noe du tenker at Nordre Aker mangler?


– Det gjenstår å se, men jeg har selv opplevd at det mangler litt på sykkeltilretteleggingen i bydelen, særlig utenfor Ring 2. Jeg tror også vi har en jobb å gjøre for at det skal bli tryggere skoleveier for ungene i flere deler av bydelen. Vi må også passe godt på parkene og grøntområdene i bydelen, og sørge for at nye utbyggingsområder ikke blir helt grå. Vi trenger for eksempel en ny stor park i for alle de gamle og nye innbyggerne i Nydalen-/Storo-området.

Hun understreker at hun også følger med på lokalpolitikken i bydelen.

– Ja, det gjør jeg absolutt. Akkurat nå jobber jeg for eksempel sammen med Venstres bydelspolitikere for å se om vi kan få til en sykkelløsning som gjør det enklere å sykle mellom områdene Grefsen og Disen.

Og politikken tar mye tid:

– Politikk innebærer mange kvelds- og helgemøter, så når jeg har fri prioriterer jeg tid med familien min og gode venner. Jeg er gammel brettseiler, så når det blåser prøver jeg å komme meg ut for å vindsurfe!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...