Nordre Aker Budstikke

Filip (16) og de andre gutta gikk titalls mil, i timesvis

Gutta på isen, mil etter mil. Foto: Privat

Sånn umiddelbart frister det ikke å gjenta den veldig lange skiøkta, men man vet aldri, og nå er det en rekord å slå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2021 kl 09:03

NORDRE AKER: Den 16 år gamle skiløperen Filip Osnes-Ringen fra Lyn, var en av fem gutter fra første trinn på Nydalen videregående skole som søndag gikk mange mil på ski. De startet med runder på isen på vannet Mylla klokken 14.30, og fortsatte inn i natt til mandag. Filip gikk lengst, det ble til slutt 30 mil på isen for 16-åringen. De andre juniorløpere, foruten Filip, var Nottov Nergården Jortveit, Sven Kristoffer Huseby, Petter Brenhovd, Anders Fauske Sjøstedt og Sigurd Wahl Kallum fra Lyn, Kjelsås og Koll.

Én etter én ga seg utover i mandagen fortelles det, men Filip kastet ikke inn håndkleet før 300 kilometer var unnagjort. Men så var det heller ikke alle som hadde som målsetning å gå hele 30 mil på disse timene.

Men hvorfor gikk de alle disse milene, i så mange timer?

– Tja, det er nok ikke noe mer treningsutbytte, fra å gå én sånn økt på titalls mil på ski, enn en vanlig treningsøkt. Men det har jo ikke vært vanlige skirenn denne sesongen, bare testrenn i Oslo, så det var moro å sjekke formen. Vi gikk mest med tanke på oss selv, men motivasjonen var nok også litt å konkurrere mot andre langrennsløpere på andre videregående skoler, som vi har hørt at også har gått mange mil på kort tid. Men altså, først og fremst var det for å teste egen form, sier Filip Osnes-Ringen til Nordre Aker Budstikke, mandag kveld.

Filip Osnes Ringen (16) klar for en ganske lang skiøkt. Foto: Privat


Han forteller at det var noen pauser underveis, for det er viktig å spise og drikke.

– Vi drakk litt sånn etter hver mil, og vi spiste hver andre og tredje mil. Faren og broren min var med, og tok det som en tur. De grilla bål og stekte pølser til oss underveis. Man mister litt matlysten underveis i en sånn lang økt, så var bra å få noe varm mat med smak også. Sånn umiddelbart frister det ikke å gjøre dette igjen. Men man har en rekord å slå nå, så plutselig får man kanskje lyst til å gjøre det likevel? Men det tar nok litt tid før noen av oss har lyst til å gjenta det.

Filip forteller videre at de som nevnt startet på isen klokken 14.30 søndag ettermiddag:

– Jeg holdt det gående til klokken 12.30 mandag - i alt 22 timer, effektiv skitid 18 timer og 46 minutter. Vi gikk på vannet - eller isen - i rundt 12 mil, til litt over midnatt. Men så kom det nysnø og mye vind, og da flyttet vi oss til løypa på sørsiden av vannet, og gikk der i stedet, og frem til neste dag.

– Vi skøytet endel og staket mye, legger han til.


Foto: Privat

– Ble du ikke fryktelig sliten, etter 30 mil?

– Jeg gikk i hvert fall rett å la meg da jeg kom hjem! sier Filip.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...