Nordre Aker Budstikke

Derfor klarer ikke Warholm én dag uten trening

Den Nydalen-bosatte friidrettsutøveren Karsten Warholm under et pressetreff på Norges Idrettshøyskole sist uke. Foto: Berit Roald / NTB

Karsten Warholm (24) har ikke hatt en eneste sesongpause siden han startet å trene under Leif Olav Alnes' regime i 2016.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOGNSVANN: Etter det han kaller tidenes sesong på 400 meter hekk, er sunnmøringen allerede i gang med treningen inn mot den neste. Warholm møtte pressen på Norges idrettshøgskole sist uke.

– Vi er absolutt i gang med treningen. Jeg har ikke hatt en eneste sesongpause siden jeg begynte å trene med Leif. Jeg hadde en helg i Ulsteinvik, men jeg har trent stabilt gjennom hele perioden etter at sesongen var over, sier Warholm til NTB.

Det er ingen tilfeldighet at det er nettopp slik livet hans er.

– Det er det vi har snakket om hele tiden. For oss handler det om kontinuitet. Derfor fortsetter vi med det. Trening er livet mitt, og trening er det jeg trives med. Jeg klarer ikke å gå igjennom én dag uten å trene, og uten at det melder seg dårlig samvittighet. Da kan jeg like gjerne trene.

Karsten Warholm jubler etter å ha løpt den forteste 300-meteren i verden under Impossible Games 2020 på Bislett torsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix


– Det er friskt med fem år uten en eneste pause?

– Ja. Det er det. Jeg mener det er en stor prestasjon at vi har klart å lage et opplegg uten at det føles som et press og at treningen fortsatt er lystbetont. Vi kan alltids ta en ekstra kopp kaffe en dag hvis vi føler for det. Det finnes alltid nye mål i horisonten som vi kan jakte. Da føler man ikke for å sette noe på vent, sier 24-åringen.

Fakta om Karsten Warholm

Dette er hekkeløperen Karsten Warholm:

  • Alder: 24 år (født 28. februar 1996)
  • Favorittøvelse: 400 m hekk
  • Høyde: 1,87 m
  • Vekt: 80 kg
  • Klubb: Dimna
  • Trener: Leif Olav Alnes
  • Meritter: To VM-gull (2017 og 2019), ett EM-gull (2018).
  • Utvalgte personlige rekorder (utendørs): 400 m hekk: 46,87 (norsk og europeisk rekord) og 400 m flatt: 44,87 (norsk rekord).
  • Aktuell: Har hatt sin beste sesong på 400 meter hekk med flere tider ned mot verdensrekorden.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Annerledes

Da NTB møtte Warholm i forkant av stevnet Impossible Games på Bislett i juni, trodde han at det stevnet kom til å bli sesongens eneste.

I stedet endte det opp med en rekke stevner der han løp knallgodt i hvert eneste ett. Det toppet seg med 46,87 i Stockholm 23. august. Den tiden var bare ni hundredeler bak verdensrekorden satt av Kevin Young tilbake i 1992.

– Det har på mange måter vært en inspirerende sesong. Vi trodde i første omgang at det kun skulle bli Impossible Games. Jeg husker at vi møttes der, og at vi sa at dette er sjansen vi får. Rundt de tidene ble jeg også skadd. Det bød på ekstra utfordringer, men jeg synes jeg at vi snudde det enormt bra. Vi fant kreative løsninger og fikk konkurrert i utlandet. Da ballen begynte å rulle leverte vi den beste sesongen noen gang på 400 meter hekk. Jeg er veldig stolt over at vi klarte det i et slikt år som dette ble.

Vrient

– For det var ikke så veldig enkelt å forberede seg på noe som helst?

– Nei. Leif Olav var veldig flink til å finne motivasjon, og det er her kulturen kommer inn bildet. Vi har etablert en tanke om at vi alltid skal forberede oss, og vi sverget til den tanken gjennom hele perioden. Det gjorde at prestasjonene ble bra og at vi klarte å holde fokus selv om vi fikk beskjed om at OL og EM ble avlyst. Misforstå meg rett, men for oss ble det sekundært. Vi klarte å holde tankene på noe annet.

Karsten Warholm i aksjon på Bislett torsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Var det slik at det var viktig at sesongen kunne gjennomføres, at du fikk dokumentert hvor god du var?


– Jeg mener at det var kjempeviktig. Og det var viktig ikke bare med tanke på oss selv, men for hele friidretten. Det er veldig viktig at folk stiller opp for å få til en sesong så lenge det er mulig. Både for at vi skal holde på interessen slik fotballen valgte å gjøre og som også mange andre idretter klarte. Friidretten var flink til å finne løsninger, de aller fleste utøverne var flinke til å stille opp, og da ble det bra.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...